Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Θεατρική παράσταση στη Νάξο "Θα φάμε τα μουστάκια μας..."

                              Παιδική θεατρική παράσταση για 3η χρονιά
Η Θεατρική Εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας..»
Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για μια αστεία ιστορία με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι δύο αιώνιοι εχθροί, οι γάτοι και τα ποντίκια θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί: Ο Ζεράρ, ο αρχηγός των γάτων και ο Μήτσος, ο αρχηγός των ποντικών. Τι γίνεται όμως όταν οι λαοί ζητάνε πόλεμο και οι ηγέτες δε θέλουν;
Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν.
Όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ οι ....
δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν πως «όσο διαφορετικοί κι αν είναι οι άλλοι, κάποιες φορές είναι ίδιοι με σένα».
Γιατί να δει ένα παιδί την παράσταση
Ο πόλεμος (πραγματικός και ψυχολογικός) παραμένει το ισχυρότερο μέσο για την επιβολή των ισχυρότερων έναντι των αδυνάτων και ο ρατσισμός αποτελεί μάστιγα για τη σημερινή κοινωνία. Το σχολείο, ως μία μικρότερη μορφή κοινωνίας, αντανακλά τα προβλήματα αυτά. Η λεκτική και σωματική βία και ο αποκλεισμός διάφορων κοινωνικών ομάδων (ατόμων με ειδικές ανάγκες, μεταναστών κτλ), αποτελούν μια πραγματικότητα στο χώρου του σχολείου.
Το έργο παρουσιάζοντας τους δύο πιο γνωστούς εχθρούς των παιδιών, τη γάτα και το ποντίκι, στέλνε ένα σαφές αντιπολεμικό μήνυμα, τάσσεται κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφορετικότητας.
Η παράσταση παρακολουθείται με ενδιαφέρον από παιδιά Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού γιατί κάθε ηλικία βρίσκει κομμάτια τα οποία αντιλαμβάνεται και με τα οποία ταυτίζεται.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρέλλης- ΦρύνηΘετάκη
Μουσική Επιιμέλεια: Δημήτρης Παρασκευάς
Παίζουν: ΦρύνηΘετάκη, Πετρούλα Μαντζουκίδου, Γεωργία Παρασκευά

Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία ΜΠΟΕΜ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :