Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

Έλλειμμα πολιτικής διαγωγής του κ. Ρήγα απέναντι στον κ. Ραγκούση

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων κ. Π. Ρήγας είναι ένας πολιτικός που από την εποχή που τον θυμόμαστε (Νομάρχης Χίου) βρισκόταν πάντα σε έμμισθες θέσεις.
Ο πολιτικός κ. Π. Ρήγας, που κατά την άποψή μας έχει την πολιτική ως επάγγελμα (όποιος διαφωνεί ας μας πει πόσα ένσημα έχει από άλλη εργασία) είναι ένας άνθρωπος που διείδε ότι το ΠΑΣΟΚ «σέβεται» πάντα όσους δεν κάνουν καμία κριτική και στηρίζουν τις εκάστοτε πολιτικές του κόμματος.
Έτσι, ο κ. Ρήγας πάντα απολάμβανε της εύνοιας του κόμματος του. Φυσικά, δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο κ. Ρήγας μετά τη θητεία του ως.............. διορισμένος Νομάρχης κέρδισε όλες τις υπόλοιπες θέσεις με εκλογή από το λαό. Αυτό, είναι μία αλήθεια και δεν μπορεί να την αποκρύψει κανείς.



Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, σε διάφορες θέσεις, ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος, έδειχνε ότι είχε πολιτικό πολιτισμό και πάλευε πάντα γι' αυτά που υποστήριζε το κόμμα του. Αυτό, τουλάχιστον έχουμε εισπράξει εμείς ως δημοσιογράφοι. Η κριτική μας σκέψη όμως μας οδήγησε να σκεφθούμε ότι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων ουδέποτε παρήγε πολιτική και ουδέποτε έκανε μία παρέμβαση με την οποία έδειξε κάποια άλλη οδό στην καθημερινότητα και τα προβλήματα.



Ως δημοσιογράφος επικοινωνούσα στο παρελθόν για θέματα Πάρου και Αντιπάρου, με τον κ. Ρήγα. Ήταν πάντα ευγενικός και τυπικός. Θυμάμαι ακόμα, ότι αν τον καλούσα στο τηλέφωνο και ήταν σε σύσκεψη στη Βουλή, εκείνος στη συνέχεια, όταν τελείωνε, με έπαιρνε τηλέφωνο ζητώντας συγγνώμη που δεν απάντησε αμέσως και με ρωτούσε τι ήθελα. Αυτό, το εκτίμησα και πάντα θα υποστηρίζω ότι είναι ένας ευγενικός άνθρωπος.



Κάποια στιγμή ανακάλυψα δημοσιογραφικά ότι ο κ. Ρήγας είχε ένα μπούσουλα για την πολιτική όσο καιρό ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, είχε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθετε στη Βουλή. Π.χ. Τον Ιανουάριο έκανε ερώτηση για τις διακομιδές με καΐκι από Πάρο για Σύρο. Τον Μάρτιο έκανε ερώτηση για το Κ.Υ. Πάρου και ούτω καθ' εξής. Όταν συνειδητοποίησα τον τρόπο πολιτικής του σταμάτησα να του τηλεφωνώ για θέματα των νησιών μας. Μέχρι που καταλάβαινα, τι ακριβώς θα πει για το θέμα.



Εκεί, που άρχισα να κατανοώ πλήρως το ρόλο του για το πως πολιτεύεται, ήταν όταν για το γνωστό ψαροκάικο από τη Νάξο που κάνει διακομιδές ασθενών από Πάρο προς Σύρο, ενώ ήταν «ταύρος εν υαλοπωλείο» ως βουλευτής αντιπολίτευσης, όταν έγινε κυβερνητικός βουλευτής, δεν ασχολήθηκε πλέον με την υπόθεση. Ενώ δηλαδή, συνέβαιναν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα που κατήγγειλε εκείνος, μετά τις εκλογές του 2009, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα. Σημειώνω, (αλλά δεσμεύομαι εκ της δημοσιογραφικής εχεμύθειας που είναι απαραίτητη στο επάγγελμά μας), ότι εκείνος μου εξήγησε πως ακριβώς γινόταν το «νταλαβέρι» στις διακομιδές.



Όταν έγινε υφυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, φρονώ ότι δεν έβαλε μία πέτρα πάνω στην άλλη, για θέματα των Κυκλάδων. Όπως φρονώ, ότι κανείς έξω από τις Κυκλάδες θυμάται ότι ο κ. Ρήγας υπήρξε στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πολλοί, σε άλλους νομούς της χώρας, πιθανόν να αγνοούν και την ύπαρξη του ως κυβερνητικού βουλευτή. Είναι κατανοητό, καθώς και εγώ που λόγω επαγγέλματος ασχολούμαι καθημερινά με την πολιτική, δεν γνωρίζω τους βουλευτές κομμάτων όλων των νομών της χώρας. Ξέρω τους πρωτοκλασάτους, ξέρω τους μόνιμους εκλεγέντες σε πολλούς νομούς, ξέρω και όσους έχουν κάτι να πουν και να προσθέσουν στην πολιτική της χώρας. Πάντως, όχι όλους.



Κάποτε, ο κ. Ρήγας μας διασκέδαζε με μόνιμες επιθέσεις στον κ. Χ. Κόκκινο (την εποχή που ήταν Περιφερειάρχης Κυκλάδων ο τελευταίος). Και λέω μας διασκέδαζε, γιατί το μόνο που δεν μπορούσε να κατηγορηθεί ο κ. Κόκκινος ήταν ότι δεν προσπαθούσε για τα συμφέροντα των Κυκλάδων. Μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά ο κ. Κόκκινος, αλλά όχι ότι δεν προσπαθούσε 24 ώρες το 24ώρο, για επίλυση προβλημάτων και για εύρεση κονδυλίων για έργα στο νομό μας. Οι επιθέσεις που του έκανε τότε ο κ. Ρήγας ήταν ξεκάθαρο ότι γινόταν για να είναι στο πολιτικό προσκήνιο ο ίδιος και όχι γιατί υπήρχε θέμα. Το λάθος του Κόκκινου ήταν ότι «τσίμπαγε» σ' αυτά και του απαντούσε. Τον έβγαζε στο προσκήνιο ο ίδιος...



Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Ρήγας μας δείχνει και ένα άλλο του εαυτό όμως. Μας προβληματίζει και μάλλον μας φοβίζει, με την τακτική που ακολουθεί. Και μας φοβίζει, διότι ακολουθεί μία πολιτική που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω.



Χθες, (1/12) υπέγραψε μία επιστολή με άλλους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία γράφουν επί της ουσίας ότι εκείνοι είναι σοσιαλιστές και εκείνοι νοιάζονται για την κοινωνία! Το χειρότερο είναι ότι ούτε λίγο - ούτε πολύ, υποστηρίζουν ότι το κακό είναι ο Γ. Παπανδρέου και ζητούν αλλαγή της ηγεσίας! Αλήθεια, πότε τα «ανακάλυψε» αυτά ο κ. Ρήγας; Όταν ψήφισε τα πάντα για το μνημόνιο ή όταν περνούσε την πύλη του υπουργείου ανταγωνιστικότητας; Πότε; Δεν πιστεύουμε με κανένα τρόπο ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα αυτοκριτικής του ή αποτέλεσμα πολιτικής σκέψης.



Πριν πάλι λίγα 24ώρα (30/11), ο κ. Ρήγας σε Ρ/Σ αν ισχύουν οι πληροφορίες - που δεν διαψεύστηκαν - ειρωνεύτηκε τον σύντροφό του Γ. Ραγκούση. Οι δηλώσεις του για τον συμπατριώτη του Κυκλαδίτη ήταν πολύ βαριές. Αυτό, ακόμα και στους διαφωνούντες του κ. Ραγκούση στις Κυκλάδες προκάλεσε προβληματισμό.



Οι «κακές» γλώσσες λέγουν ότι ο κ. Ρήγας έγινε υφυπουργός ελέω παρέμβασης του κ. Ραγκούση.

Ακόμα, και ψέματα αν είναι τα παραπάνω, η αλήθεια παραμένει και είναι, ότι ο κ. Ραγκούσης ουδέποτε όχλησε πολιτικά τον κ. Ρήγα. Ουδέποτε. Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι αν ο κ. Ραγκούσης όλα αυτά τα χρόνια - που όπως αποδεικνύεται εκ των γεγονότων - έχει ένα ειδικό βάρος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ασχολήθηκε με τον κ. Ρήγα.



Κε Ρήγα. Η στάση σας το τελευταίο χρονικό διάστημα προβληματίζει ηθικά. Η πολιτική μπορεί να είναι και είναι ένα «παιχνίδι», «εκμεταλλεύομαι τα λάθη του αντιπάλου» αλλά, δεν είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Με κανένα τρόπο. Η πολιτική σας διαγωγή δεν είναι η πρέπουσα. Έχει έλλειμμα.



Δ.Μ.Μ
Από http://fileleutheros.pblogs.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε που τα γραφεις αυτα εγω βλέπω πως το πασοκ τα κωλοκόματα και τα μεγαλολαμογια πολιτικοι μας βαλανε το αγγουρι στο κωλο και τρεχουμε και δεν φτανουμε .Αυτοι δε νομιζω να δυσκολευονται ιδιαιτερα ,τη μάσα ττους κοιτανε πουλόντας σε μας του βλακες θεωρία για να μας ξαναπιάσουν κωτσο. Δε με ενδιαφερει τιποτα ουτε τι κανουν ουτε τι λενε,το θρασος τους με ενοχλει που εχουν τη μουρη και εμφανιζονται Δημοσιως και μιλανε

Ανώνυμος είπε...

άργησες να καταλάβεις πολλά πράγματα κύριε δημοσιογραφε, από την αρχή ήταν έτσι τα πράγματα. Η ...καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και να μην συμπαθείς τον Παναγιώτη τον Ρήγα διαβάζοντας το πόνημα του κολοντουμπα - ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΜΑΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΖΑΛΙΣΤΉΚΑΤΕ, ΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΟΛΟΝΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ - αμέσως συμπαθείς οχι μονο το Ρήγα αλλα και το Γιωργακη . ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ -
Ως δημοσιογράφος επικοινωνούσα.
Κάποια στιγμή ανακάλυψα δημοσιογραφικά - ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ;

Ανώνυμος είπε...

mas berdepses poly megale kai de xereis kai na grafeis,ti psaxneis skata einai oloi toys de to pires grami akomi kai ragousides kai rigades kai valedes kai vroutsades ti to zalizeis de vlepeis to apotelesma toys pou mas pane ta poulitaria ola tous

Ανώνυμος είπε...

Με απλά λόγια πάρε το Ραγκούση και χτύπα το Ρήγα. Όλοι κλεφταράδες είναι, ανεξαρτήτως κόμματος. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

όχι συχωροχάρτια. Να τιμωρηθούν

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μια μέρα δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Μία νατιμετώπιση και σε όλους τους κιφήνες. Ναι, αυτή που σκέφτεσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.