Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

«Παντελής άρνηση της δήθεν οφειλής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»

Η θέση της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» στο θέμα που ανέκυψε με τις δήθεν οφειλές του πρώην Δήμου Νάξου (πριν το έτος 2000) και του πρώην Δήμου Δρυμαλίας (πριν το έτος 2003), όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Στάθη Πιτταρά κατά την συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου, συνοψίζεται στα κάτωθι:
* Παντελής άρνηση της δήθεν οφειλής προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
* Καμία αποδοχή δανειοδότησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από το Ταμείο για την αποπληρωμή των δήθεν οφειλών
* Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την......... λήψη αποφάσεων και εξουσιοδότησης της νομικής υπηρεσίας του Δήμου να κινηθεί εναντίον του Ταμείου
* Διαχειριστικοί έλεγχοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον καταλογισμό ευθυνών στις Διοικήσεις και τις Υπηρεσίες του Ταμείου για τις επίμαχες περιόδους.
* Οι Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου να επισκεφθούν όλους τους αρμόδιους φορείς και να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου.



Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την από 15 Δεκεμβρίου ανακοίνωση του «Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αργύρης Ανεβλαβής, καθώς κάνει λόγο για περιόδους κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας στα δημοτικά πράγματα (για τα έτη πριν το 2000 για τον πρώην Δήμο Νάξου και πριν το 2003 για τον πρώην Δήμο Δρυμαλίας, καθώς και για τις Κοινότητες του νησιού πριν τις συνενώσεις του Καποδίστρια), χωρίς να παραθέτει στοιχεία.


Η Δημοτική Αρχή, αντί να επιδιώξει το ομόθυμο και ομόψυχο αίτημα όλων κατοίκων του νησιού, να διαγραφεί η απαίτηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, επιλέγει τον δρόμο της μικροπολιτικής σύγκρουσης με τις πρώην δημοτικές αρχές, μέσω της εκτόξευσης ανυποστήρικτων βαρύτατων κατηγοριών. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ούτε οι Δήμαρχοι (Κόκκοτας, Βασιλάκης, Τζουάννης) ούτε οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και οι Κοινοτάρχες των Χωριών φέρουν ευθύνη για τις δήθεν οφειλές που επικαλείται το Ταμείο.


Ας σταματήσουν επιτέλους το κυνήγι μαγισσών και τις προσπάθειες μετάθεσης των ευθυνών στις Προηγούμενες Διοικήσεις και ας επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του πολύ σημαντικού αυτού θέματος που προέκυψε για τα οικονομικά του Δήμου μας.


Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

μεγαλε μαρακη , μεγαλοδημαρχε υπαρχεις και εσυ ,νομιζαμε πως βρισκεσαι στις Μπαχαμες για αναψυχη αλλα βλεπουμε καπου καπου κανενα δελτιακι τυπου ,εισαι εδω ;Αν εισαι κοιτα αυτούς τους καινουριους να παρηγοριεσαι πως υππαρχουν και χειροτερα απ τα δικα σου

Ανώνυμος είπε...

βγαλτε ακρη τωρα με τον Ανεβλαβη και σιγα μη συνενοηθειται