Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2011

Δυσφορία προκάλεσε η παρουσία του Π. Ρήγα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Κωμιακής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Χθες Σάββατο 10/11/2011 πραγματοποιήθηκε το αναβληθέν, ύστερα από πρότασή μου, συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας με τα ίδια θέματα στην ημερήσια διάταξη (επιχειρησιακό πρόγραμμα και καταγραφή των δημόσιων πηγών), αφού ο πρόεδρος δεν είχε καλέσει όπως όφειλε και σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το επιχειρησιακό πρόγραμμα . Στο συμβούλιο συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του χωριού.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου προσήλθαν αιφνιδιαστικά στο Κοινοτικό Κατάστημα ο βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γ. Γκούφας και ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ν. Μαράκης οι οποίοι παρακολούθησαν τη συζήτηση του.......... πρώτου θέματος.

Οι συνεδριάσεις βέβαια του Τοπ. Συμβουλίου είναι ανοιχτές και μπορεί ο καθένας να τις παρακολουθήσει. Το να παρουσιάζονται όμως χωρίς έστω μία ειδοποίηση ο βουλευτής κ. Ρήγας της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με τον πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου κ. Γκούφα και τον επικεφαλής της Συμπαράταξης κ. Μαράκη αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

* Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κρυφά;
* Τι ήρθαν να μας πουν, για τα χαράτσια που επέβαλαν ή θα επιβάλουν;
* Όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις τους για την προώθηση των προϊόντων της Κωμιακής, τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

Εκείνο που σηματοδότησαν είναι ότι έρχονται εκλογές και πρέπει να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και ότι συνεπάγεται απ’ αυτές για τους εαυτούς τους και τις πολιτικές που υπηρετούν.

Μετά την αποχώρηση των παραπάνω, ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση του συμβουλίου από μόνος του χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Τοπ. Συμβουλίου και απαξιώνοντας το πλήθος των κατοίκων που περίμεναν να συζητηθεί το θέμα για την καταγραφή των πηγών, προκειμένου να ακολουθήσει τους «κομματικούς του προϊσταμένους».

Καταγγέλλουμε: * Τη στάση του προέδρου Ιάκωβου Μπαρδή και την συνέχιση της πολιτικής που υπηρετεί απαξιώνοντας την τοπική κοινωνία.
* Δεν έχει καλέσει καμία Λαϊκή Συνέλευση παρόλο που είναι επανειλημμένο αίτημα δικό μου αλλά και φορέων του χωριού για σοβαρά θέματα όπως τα παραπάνω αλλά και για ενημέρωση των κατοίκων.
* Δεν τηρεί ένα χρόνο τώρα το πρωτόκολλο αλληλογραφίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρχείο στην Κοινότητα (φάκελος εισερχομένων – εξερχόμενων) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί όποιος το επιθυμεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας

Κωμιακή 11/12/2011
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

δεν προκάλεσε δυσφορία η παρουσία του ρήγα στο συμβούλιο. η στάση του προέδρου που άφησε το συμβούλιο στη μέση,γράφοντας στα..........παλιά του τα παπούτσια τους κωμιακίτες που περίμεναν να συζητήσουν θέματα που τους αφορούσαν, για να πάει στα καφενεία για την επίσκεψη τους στην κωμιακή. μεγάλε μάκη..............τι άλλο θα δούμε ακόμη. γειά σου γιάννη ευτύχώς που υπάρχεις και εσύ στο συμβούλιο και υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

ο πρόδρος κοίταξε το καλό της κωμιακής, όπως πάντα, άφησε τους κωμιακίτες στα κρύα του λουτρού λέγοντας τους : ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, και πήγε με τους καλεσμένους του για να μη χάσουν τον δρόμο και ξενεριστούν.όσο για τις δουλειές.......πρέπει να βγάλουμε και τις υποχρεώσεις μας!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ESEIS TON PSIFISATE KAI TON ENA KAI TON ALLO TI DIAMARTYRESTAI TORA

Ανώνυμος είπε...

στην δημοκρατία είμαστε υποχρωμένοι να ανεχόμαστε την απόφαση των πολλών. το ίδιο συμβαίνει και στην κωμιακή...δεν βαριέσαι 2,5 χρόνια μείνανε θα περάσουν.............

Ανώνυμος είπε...

Περίμενα τους Κωμιακίτες πιο δυναμικούς. Ο Πρόεδρος του τοπικού τα θαλάσσωσε. Τα ίδια είχε κάνει και στο Σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

για τον πρόεδρο πάνω από όλα είναι το κόμα. για το λόγο αυτό δεν συμβαδίζουν διοίκηση του χωριού και πολιτική και τουλάχιστον αυτή την δύσκολη εποχή με τα τόσο σκληρά μέτρα...ο πρόεδρος όμως το βιολί του. αγνόησε τους κωμιακίτες που είναι αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς και κατάφερε να είναι ο μοναδικός πρόεδρος που τους κυκλοφόρησε δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

το συμβούλιο ήτανε δύσκολο και πεινάσανε. αμαρτία ήτανε να κρυώσουνε τα φαγητά καινα τσακώνεται με τον ιάννη στο συμβούλιο. άσε που ήτανε και οι μυρησώτες .....εφ όπλου λόγχη!!!!!!τι θα κανε; θα άφηνε τον γάμο (φαί) να πάει για πουρνάρι;(συμβούλιο)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ.