Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

“Ρεαλιστική και απόλυτα σύμφωνη με το Σύνταγμα η πρόταση Σαμαρά για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων”

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ανέλυσε το νομικό σκεπτικό Σαμαρά που βρίσκεται πίσω από την πρόταση του για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με καθαρούς τίτλους και όχι με απλή τακτοποίηση που προτείνει η κυβέρνηση.
“Η εξαγγελία του Προέδρου της Ν.Δ κ. Αντ. Σαμαρά για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, είναι ρεαλιστική, αλλά και απόλυτα σύμφωνη με το Σύνταγμα, αφού στηρίζεται σε ξεκάθαρες προϋποθέσεις” δήλωσε ο Γ.Μιχελάκης.
“Η λύση που προτείνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται τόσο στο....... πλαίσιο του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στο πλαίσιο της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ολομέλειας και Ε’ Τμήματος).

Τονίζουμε ότι η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν απαγορεύει, άνευ όρων, τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Αντιθέτως, δεκάδες αποφάσεις του, ιδίως μετά το νόμο Τρίτση, θέτουν όρους κάτω από τους οποίους, η νομιμοποίηση είναι συνταγματικώς ανεκτή. Συγκεκριμένα, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων είναι συνταγματικώς δυνατή κάτω από δύο βασικές προϋποθέσεις: Αφενός να εξετάζεται κατά περίπτωση και αφετέρου το μέγεθος της αυθαιρεσίας να μην προσβάλλει το όλο οικοσύστημα μέσα στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο (π.χ. δάσος, αιγιαλός, αρχαιολογικός χώρος, υγροβιότοπος).”

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η νομιμοποίηση αυστηρά θα αφορά μόνο τα μέχρι σήμερα αυθαίρετα. “Και μόνον αυτών” τόνισε. “Και με πλήρη απαγόρευση τέτοιας νομιμοποίησης στο μέλλον. Με την πρόσθετη, μάλιστα, κύρωση της άμεσης κατεδάφισης κάθε αυθαιρέτου ακίνητου, είτε όσο κτίζεται, είτε και αν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και μάλιστα με τα έξοδα της κατεδάφισης να βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου.”
Αναγνωστης απο //www.zoomnews.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΤΗ ΜΠΡΙΡΜΠΙΛΩ ΤΗΝ ΑΛΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΦΥΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

xose xose einai odos vromiki kai psefto koumouna

Ανώνυμος είπε...

MAKARI NA GINEI KATI KAI O KOSMOS NA XELASPOSEI KAI NA MAZEPSOUN KANA FRAGO OI AXRISTOI POU MAS KYVERNOUNE

Ανώνυμος είπε...

mpa me ti vromiara sto ypourgeio de vlepo fos.Auti ehei anomalia ston egefalo