Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των δρόμων προς τη Νοτιοδυτική Νάξο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ
Κύριε Δήμαρχε,
Ενημερωθήκαμε για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός του χωριού της κοινότητας Τριπόδων (Βίβλου), που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19.05.2011 και θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα 20.06.2011, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο της κεντρικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα-λιμάνι του νησιού με την Νοτιοδυτική Νάξο (Ορκός, Μικρή Βίγλα, Καστράκι, Γλυφάδα, Αλυκό, Πυργάκι). Χωρίς την πρότερη εξασφάλιση ασφαλούς εναλλακτικής διόδου πώς θα επιβιώσουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Νάξου; Με αυτές τις ενέργειες απειλούνται και αναγκάζονται σε κλείσιμο 100 και πλέον επιχειρήσεις της Νοτιοδυτικής Νάξου με αντίκτυπο σε πολλαπλάσιες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ολόκληρου του..... νησιού και όχι μόνο. Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους καθώς καθίσταται δυσχερής η πρόσβασή τους ακόμα και στο κέντρο υγείας. Απαιτούμε:

* Την αναβολή των εργασιών μέχρι να εξασφαλιστεί ασφαλής και σύντομη πρόσβαση στις περιοχές μας. Ο μόνος εναλλακτικός δρόμος που υπάρχει (αεροδρομίου – Καλαμούρια – Ορκός) στην κατάσταση που βρίσκεται δεν επιτρέπει την ασφαλή δίοδο σε κανένα μεταφορικό μέσο οπότε και πρέπει να διαπλατυνθεί και να επιστρωθεί.
* Επαρκής σήμανση των παρακαμπτηρίων οδών για την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών από και προς τις περιοχές μας.
* Εξασφάλιση της αποζημίωσης των επιχειρήσεων λόγω των διαφυγόντων κερδών που προκύπτουν από το κλείσιμο του δρόμου, έστω και για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Είναι λυπηρό το ότι ακόμα και το 2011 συνειδητοποιούμε ότι στο νησί μας υπάρχουν πολίτες και περιοχές Β’ κατηγορίας αποκλεισμένοι και στερημένοι ακόμα και από τα πλέον αυτονόητα. Θέλουμε ακόμα και τώρα να πιστέψουμε ότι κάτι πάει να αλλάξει στο νησί μας, αλλά γεγονότα σαν το συγκεκριμένο αντί να μας πηγαίνουν μπροστά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Στην έναρξη μίας δύσκολης τουριστικής περιόδου είναι αδιανόητο να ξεκινάμε με κλειστούς δρόμους και την δυσφήμηση και τις μελλοντικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτό.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την γραπτή σας απάντηση άμεσα και πριν την έναρξη των εργασιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο.

Για το Δ.Σ.
-Ο- -Ο-
Πρόεδρος Γ. Γραμματέας

Σαλτερής Κ. Γεώργιος Σαλτερής Α. Ιωάννης
Τηλ.:6937297011 Τηλ.: 6944959365

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ
Επικοινωνία: Σαλτερής Γεώργιος
ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ, ΝΑΞΟΣ 84300 Τ.θ. 7004Α
Τηλ. 6937297011

Αρ. Πρωτ.: 18/2011

email: george.salteris@gmail.com
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων

Αντιδήμαρχο κ. Ψαρρά

Αντιδήμαρχο κ. Λιανό
Κοιν.: τ.τ.ε. Περιφερειακής ενότητας Νάξου

Πρόεδρο τοπικού συμβουλίου τ.κ. Τριπόδων

τοπικό συμβούλιο τ.κ. Σαγκρίου

Εφημερίδα «Κυκλαδική»

Εφημερίδα «το βήμα της Νάξου»

Εφημερίδα «Μάσκα»

Ραδ. σταθμό «Μεσόγειος»

www.naxosnews.gr

naxosfan.blogspot.com/

Τηλεοπτικός Σταθμός Ζευς

ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ 17-05-2011
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρε το κανατε και σεις θεμα,θα πετιεστε απο Γαλαναδο Σαγγρι και φτασατε βιγλα,καλοσυνη ειναι μπαμ μπαμ.Ασε τα παιδια να κανουν εργα να μας δειξουν πως πιασαν τοπο οι ψηφοι μας.Κλεισανε ενα δρομο καλοκαιριατικα σιγα το θέμα,εχετε και σκαφακια οι περισσοτεροι τι μιλατε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΥΨΙΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΡΙΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο συνεχίστε την εποικοδομητική αντιπολίτευση από το pc σας λαμόγια και στης επόμενες εκλογές όχι ο Ρήγας με της απειλές και του διορισμούς ούτε ο ΓΑΠ δεν θα σας σώσει από την αφάνεια ούτε τα δικαστήρια. Τραβάτε λοιπόν το όργανό σας, που τόσο καλά ξέρατε και συνεχίζετε να ξέρετε να παίζετε και αφήστε την Περιφέρεια που εσείς ψηφίσατε ανώμαλοι να κλίνει όποτε γουστάρει τους δρόμους μιας και δεν είστε άξιοι ούτε έχετε ανάστημα να εναντιωθείτε σε αυτούς, θα σας κάνει ο Ρήγας κλύσμα. Περιφερειάρχη Δωδεκανήσιο δεν θέλατε τουμπέκι τώρα και μην παραμυθιάζεστε ότι ο κόσμος σας πιστεύει βούδια.

Ανώνυμος είπε...

alla kaneis de diavase stis efimerides oti o dromo tha kleinei mono gia liges proines wres

Ανώνυμος είπε...

gia liges prwines wres 08.00- 16.00 kai thn wra pou ftanoun ta ploia....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ?
ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ?
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΕΔΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ "ΜΗΔΕΝ".
ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΞΥΡΙΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ?
ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΥΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΙΑΣΕΙ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

exei kai xeiroterous apo to riga kato apo ti myth sas doulevoune ma eseis koimaste.Mayromatopolykretia ,kai Liano drimalites. Ekei tha deite ti ehei na ginei akoma den arhisan ta organa,malon arhisan sigana gia tin ora.ypomoni tha ta vlepete

Ανώνυμος είπε...

περιφημα παλικαρια μου δουλεψανε το κοσμο τους ψηφισανε τους βγαλανε και τωρα κανουν το παιχνιδι τους τις δουλεις τους και σεις μαλακες κοιτατε απο μακρια

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΕ ΤΩΝ 12;11 ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΟ-ΜΑΟ ,ΠΗΘΗΚΟΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΒΟΛΒΟΥΣ ,ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΡΕ ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ