Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Συμφωνία, στις Βρυξέλλες, για τη συνέχιση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ 2009-2014

Στις Βρυξέλλες, βρέθηκε την Πέμπτη, 26 Μαΐου, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική διαπραγμάτευση για την υπογραφή –μέσα στον Ιούνιο- του τελικού κειμένου συνεργασίας τους Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 2009-2014.
Ο Υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, εκπροσωπώντας το «Δικαιούχο Κράτος»- που είναι η Ελλάδα- και οι εκπρόσωποι των «δοτριών χωρών» -Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν- συζήτησαν και συμφώνησαν τις...... οριστικές οικονομικές παραμέτρους και το πλαίσιο εφαρμογής του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ε.Ο.Χ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ περίπου.

Από αυτά, τα 60 εκατ. ευρώ θα είναι συμμετοχή των δοτριών χωρών (κυρίως της Νορβηγίας ) και τα 9 εκατ. ευρώ θα είναι η ελληνική συμμετοχή.

Οι στόχοι του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ε.Ο.Χ. 2009-2014 είναι η συνεισφορά στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών. Τα τέσσερα θεματικά πεδία προτεραιότητας του προγράμματος, στα οποία θα προταθούν προς ένταξη και υλοποίηση έργα και δράσεις, είναι τα εξής:

1)Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

2)Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

3) Στήριξη πολιτικών θεσμικών μέτρων και δράσεων στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

4) Ενίσχυση δράσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μετά την τελική υπογραφή της συμφωνίας, που προγραμματίζεται να γίνει στην Ελλάδα, το πιθανότερο τον Ιούνιο του 2011, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος.

Παναγιώτης Ρήγας: «Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του προγράμματος»

«Θα διαχειριστούμε με απόλυτη διαφάνεια το πρόγραμμα, στοχεύοντας στη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υπηρετώντας με συνέπεια τους στόχους του συμφώνου συνεργασίας», δήλωσε μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης ο Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας, δίνοντας ραντεβού στους εταίρους του προγράμματος, στην Ελλάδα, για την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ? ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.