Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε ότι η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου, και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου.
Η γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα μοναδικά οικοσυστήματα του νησιού μας στο σύνολό τους κι όχι μόνο επιλεκτικά στις..... παραλίες και στις αρχές μάλιστα της τουριστικής περιόδου είναι θετική.
Αυτό όμως από το να χρησιμοποιούνται τα παιδιά για τον καθαρισμό των ακτών, όπου είναι γνωστό σε όλους ότι βρίθουν από σύριγγες, σκουριασμένα αντικείμενα, προφυ- λαχτικά, ακαθαρσίες, ψόφια ζώα, φίδια και πολλά άλλα απέχει παρασάγγας και εξυπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες και πέρασμα στη συνείδηση των μαθητών μια συγκεκριμένης πολιτικής.
Αλήθεια ποιος φορέας από τους συμμετέχοντες τόσο επιπόλαια στον καθαρισμό των ακτών από μαθητές αναλαμβάνει την ευθύνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών;

Καταγγέλλουμε και θεωρούμε απαράδεκτο να καθαρίσουν οι μαθητές στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης τις ακτές. Υπάρχει η πολιτεία και η δημοτική αρχή και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα μοναδικά οικοσυστήματα του νησιού μας πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της πολιτείας και της εκπαίδευσης, με ολοκληρωμένη μάλιστα ενημέρωση και για τις πολιτικές διαστάσεις αυτών των θεμάτων. Μόνο έτσι τα παιδιά θα αποκτήσουν γνώση του θέματος, θα μπορούν να αναλύουν, να κρίνουν και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένη δράση για την προστασία τους.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γερασες κακομοιρα και συ

Ανώνυμος είπε...

Skata ta matia sou ilithia, me aytes tis apopsei tha pame mprosta?

Ta pedia prepei na simetexoun se aytes tis draseis.

Skaatokoumounia.

Na kateveis kai esy mpas kai xaseis kanena kilo. Vodi a Vodi.

Ανώνυμος είπε...

1:26 και 2:41 είστε απο τους πολλους που ειναι εξω. δεν πειραζει, το καταλαβαινουνε οι άλλοι ποσο αξιοθρηνητοι ειστε. δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιος ΚΚΕ για να δεχθει πως η Λαικη Συσπειρωση στο θεμα αυτο εχει δικιο. εσεις απαντατε με χυδαιοτητα, με προσωπικες υβρεις που σας επιστρεφονται, γιατι αποκαλυπτουν το επιπεδο και το ποιον σας.
για σκεφτειτε και το σεναριο να εχουν σφυριξει στο αυτι των ιδιοφυων ανδρων του δημου, της εκπαιδευσης κλπ ευαισθητων φορεων, ας πουμε οι Ο Μ Π Ρ Ε Λ Α Δ Ε Σ να βαλουν μαθητες να τους καθαρισουν το γηπεδο που θα στησουν το μαγαζι τους απο τη βρωμα και τη δυσοδια που λεει και η Λ.Σ.
για σκεφτειτε και το σεναριο οτι απο την αντιδραση σας καταλαβαινει ο κοσμος οτι μαλλον και σεις ειστε ομπρελαδες, ευαισθητοι, πολιτισμενοι, που προσφερετε σπουδαια υπηρεσια στο νησι, σαν την κασιδα πανω στις φασολιες, κι αντι να πατε εσεις να φατε αυτα που λετε στα σχολια σας, επρεπε να στειλουν οι ανεγκεφαλοι τα παιδια του κοσμου να ξεβρωμιζουνε τις αυλες τους. αει στο διαολο σακατεμενοι.-

Ανώνυμος είπε...

Ας καταλάβουν κάποτε οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ "αριστεροί" πως η ζωή δεν είναι θεωρία. Αν βρωμίσει ο δρόμος μπροστά στο σπίτι σου, δεν στέλνεις παράπονα και δελτία τύπου για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και περιμένεις μέχρι να σε φάνε τα σκουλίκια. Το κράτος είναι ανύπαρκτο (και ο Δήμος). Παίρνεις λοιπόν τον κώλο σου (με όλο το σεβασμό) και μια σκούπα και πας και καθαρίζεις. Αλλιώς περίμενε. Βαρεθήκαμε τις θεωρίες και τα μπλα μπλα. Η ζωή άλλαξε προς το πιο δύσκολο. Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

γιατι ρε αδικο εχει η γυναικα
Δεν ειμαι κομουνιστης αλλα δεν θα αφηνα ποτε τα παιδια μου να μαζευουν τα σκουπιδια του καθε βρωμιαρη ουτε και θα επρεπε οι πολιτες να υποκαταστουν το ανυπαρκτο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγράμματοι,ανάγωγοι βορβορολόγοι από τα λόγια τους μαρτυρούν τι δουλειά τους πρέπει να κάνουν.Να ακολουθείτε απολίτιστοι τα αδέσποτα σκυλιά και να μαζεύετε αυτά που κάνουν μιας και ταιριάζουν στα μούτρα και στη γλώσσα σας,εσείς και όχι τα αθώα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

na pane oi υπευθυνοι καθαριοτητας και αφεντικα του Δημου να μαζεψουν σκουπιδια και να καθαρισουν να δωσουν το παραδειγμα και να δει και ο κοσμακης πως χαλαλι τους πληρωνουμε με παχυλους μισθους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ; ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ, ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ,ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ. ΣΚΥΛΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!! ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6ΜΗΝΟ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!! ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣ!!!!!!!!ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μα τι ψηφους εχει η κομιακη για να ασχοληθουν μαζι σας.Η χωρα τους εβγαλε τι θελετε τωρα να σας καθαρισουν και το χωριο ,μα τι ειν αυτα που λετε χωρις ψηφαλακια μη περιμενεται τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

MORO MOY ESY ZORIKO