Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

Στη Νάξο με καγιάκ "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Στη Νάξο έφτασε σήμερα η ομάδα των εθελοντών αθλητών καγιάκ που πραγματοποιούν τον διάπλου του Αιγαίου προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Στο λιμάνι τους υποδέχθηκαν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μαργαρίτης και ο Μανόλης Λυκουροπουλος ενώ ο Δήμος Νάξου έχει αναλάβει την φιλοξενία της αποστολής(διαμονή, φαγητό κ.λ.π)
Ο 1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ ξεκίνησε με αφετηρία την Ερέτρια στις 22 Μαΐου 2011 και θα τερματίσει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η ομάδα South Evian Gulf team και συγκεκριμένα οι πεπειραμένοι αθλητές του καγιάκ, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης. Στόχος τους είναι μέσα από αυτό το σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα να...... μεταφέρουν το μήνυμα του Χαμόγελου.

Τα έσοδα από πιθανές χορηγίες που θα εξασφαλίσουν μέσω εταιρειών ή ιδιωτών, θα διατεθούν εξολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Ως θαλάσσιος δρόμος επελέγη αυτός των Ανατολικών Κυκλάδων, με συνολική διανυόμενη απόσταση τα 250 ναυτικά μίλια. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί με τους ενδιάμεσους σταθμούς έχει σχεδιαστεί ως εξής:

Ερέτρια – Ν. Στύρα – Κάρυστος – Άνδρος (Μπατσί) – Τήνος (Χώρα) – Μύκονος (Χώρα) –Νάξος (Xώρα) - Ίος (Αγία Θεοδότη) – Θήρα – Χριστιανή (μεγάλη νησίδα συμπλέγματος Χριστιανών) – Ντία – Ηράκλειο.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

22 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ. Το «πράσινο φως» για την άρση της ανωνυμίας των bloggers όταν αναρτούν υβριστικά, δυσφημιστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας άναψε ο Άρειος Πάγος.

Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Το ζήτημα ανακινήθηκε μετά από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο κ. Κατσιρώδης υιοθετεί τις αποφάσεις των κ.κ. Σανιδά και Τέντε.

Ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος, ενώ ούτε για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής.

Με τη γνωμοδότηση Σανιδά, αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα. Επίσης, το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Ιnternet, αλλά ούτε και τα άλλα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως είναι ονοματεπώνυμο συνδρομητή, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές και πολύ περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet τα «ηλεκτρονικά ίχνη» μιας εγκληματικής πράξεως, όπως είναι η ημέρα-χρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ηλεκτρονικό ίχνος». Μάλιστα, οι εταιρείες υποχρεούνται να παραδίδουν τα στοιχεία χωρίς να προηγείται άδεια της ΑΔΑΕ.

Σημείωνε ακόμη ότι η ΑΔΑΕ και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή «ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι». Μόνα αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, κατέληγε η πρώτη αυτή γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η γνωμοδότηση Σανιδά είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση της ΑΔΑΕ (η οποία απέστειλε και ερώτημα στον Ι. Τέντε), όπως και την αντίδραση του τότε προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.

Όμως στη γνωμοδότησή του, ο κ. Τέντες επανέλαβε τις θέσεις του προκατόχου του. Υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Στην τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση, ο κ. Κατσιρώδης, τονίζει ότι οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

χουντα ειναι θα περασει.......

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα στην ενημέρωση πλεον θα έχει μόνο το MEGA και τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ κανείς άλλος.

Ανώνυμος είπε...

σας αρεσει να φοβεριζεται τον κοσμο καθικια.φοβαστε να ακουσετεε την αληθεια επειδη δεν ξερετε το αλλο να τον απειλησετε να του κλεισετεε το στομα.ωραι φασισμος χουντα και φοβερα

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε εκπαιδευτικε κριμα στο επαγγελμα, Εσενα σ αρεσει τωρα αυτο;αυταδιδασκεις στα παιδια μας;;

Ανώνυμος είπε...

Το σχολείο είναι ακέριο και φυσικά φασιστικό. Μπροστά δε στο εγχείρημα των Ελλήνων αυτών είναι ποταπό και εγκάθετο. Μπράβο στους Έλληνες αυτούς που ανυψώνουν το Ελληνικό ιδεώδες στα πέτρινα χρόνια που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ! ΣΠΥΡΑΚΟ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ.........

Ανώνυμος είπε...

καλα που υπαρχουν κι αυτοι...γλυκια μου δεν βλεπεις οτι δεν κουνιεται φυλλο.

Ανώνυμος είπε...

Για 1 Ιουνίου 2011 10:17 π.μ.
Και καλά ο μαϊντανός τουλάχιστον μυρίζει ωραία νοστιμεύει και τα φαγητά τα γαϊδουράγκαθα τι να μας πούνε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ! ΡΕΣΤΟΡΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μάντης είσαι;
Είναι και πλησίον του Δημαρχείου και έτσι προλαβαίνει να πάει να βάλει το αλατοπίπερο........

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε τα νέα παιδιά να βγουν μπροστά γιατί μόνο αυτά δουλεύουν μπάς και δούμε άσπρη μέρα !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΣ MY ASS... COPY > PASTE ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΜΑΣ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ BLOG με ανωνυμο μαιμου email θελω να δω πως θα γινει η αρση απορρητου και ποιον θα βρουνε........
keep bloging.........

Mister V

Ανώνυμος είπε...

bravo stous neoys!!!

Ανώνυμος είπε...

bravo stoous mayromatides kai polikretides,tha mas proodefsoun kai tha mas xeskisoun mazi me ti fora kai dipsa pou ehoun

Ανώνυμος είπε...

Προς 1 Ιουνίου 2011 1:50 μ.μ. 1 Ιουνίου 2011 1:54 μ.μ.
Εγώ δεν έχω εστιατόριο αλλά όταν έβαζα αλατοπίπερο στα φαγητά εσείς ή για να το πω καλύτερα εσύ ήσουν ακόμη επάνω στα δένδρα και βοσκούσες.

Ανώνυμος είπε...

Μη τσιμπάς Σπυράκο μου....
Άλλοστε τα τα τέσσερα χρόνια περνάνε γρήγορα...
Μετά θα δούμε ποιοί θα βόσκουν και που...
Παραθαλάσσια ή στα βουνά....

Ανώνυμος είπε...

Ψάρακλα δεν με λένε Σπυράκο ούτε Σπύρο εσύ τσιμπάς και για αυτό κάτσε εκεί και αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι εποικοδομητικό απόλαυσε την Νάξο να κάνει ένα βήμα μπροστά από τα χιλιόμετρα πίσω που την είχατε πάει.

Ανώνυμος είπε...

NAI TΩΡΑ ΜΕ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΝΑΞΟ ΟΠΩΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ , ΠΟΛΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

oyte katamaran na itan

Ανώνυμος είπε...

ναι να προσεχουν μονο λιγο τα παιδια που τρεχουν μη πεσουν και χτυπησουν