Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

«Σβήνουν» τα καταστήματα μαζικής εστίασης με το νέο αντικαπνιστικό νόμο!

Από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος κατά του καπνίσματος στους χώρους μαζικής εστίασης. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που πλήττει τον συγκεκριμένο κλάδο και βυθίζει στην απόγνωση τους ήδη χρεοκοπημένους επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση του ΔΝΤ λειτουργώντας για άλλη μια φορά με άκρος φασιστικό τρόπο, προχωρά σε λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Αποφεύγοντας να μπουν στην διαδικασία αναζήτησης μιας πιο δίκαιης φόρμουλας, χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, μην λαβαίνοντας υπ' όψιν την τεράστια καταστροφή των μικρών ατομικών επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν και τον σημαντικότερο οικονομικό "πυλώνα" της κοινωνίας μας.
Οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα της εστίασης και των επροσώπων της ΠΟΕΣΕ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ) σχεδόν ανύπαρκτες, άστοχες και..... υποτονικές, κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολο το "έργο" των κυβερνώντων.

«Με τον αντικαπνιστικό νόμο συμφωνούμε επί της αρχής και επί της ουσίας. Διαφωνούμε, όμως, με τον χρόνο που επελέγη από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καβαθάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, με δεδομένη την πτώση του τζίρου κατά 20 έως 25%, και την οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση, θα οδηγήσει τους καταστηματάρχες στην οικονομική «καταστροφή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Γαλλία, όπου εφαρμόστηκε ο νόμος, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής σημειώθηκε πτώση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης κατά 30%, κάτι το οποίο, όπως συμπλήρωσε, δεν θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην παρούσα χρονική συγκυρία.
«Εμείς, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τους πελάτες μας, να αφαιρέσουμε τα σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις σε αυτούς, που δεν συμμορφώνονται» δήλωσε.
Η Ελλάδα όμως κύριε Καβαθά δεν είναι Γαλλία ή Γερμανία, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει χιλιάδες καφενεία και χώρους διασκέδασης(μπαράκια). Σ' αυτές τις επιχειρήσεις θα έχουμε πτώση του τζίρου 80%, 90%, έως και 100%!!! Τι θα γίνει μ' αυτά?
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε παιδιά, μην κάνετε ,ετσι... Ευκαιρία να το κόψουμε... Έτσι, βέβαια, εκτός από τις καφετέριες, τα εστιατόρια κοκ που θα κλείσουν, θα βάλλουν λουκέτο και οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες. Αποτέλεσμα: Αύξηση της ανεργείας... Πολλά μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση, που σκέφτεται την υγεία μας...
(Για όσους δεν το κατάλαβαν, ειρωνεύομαι)

Ανώνυμος είπε...

και γω τι φταιω να αναπνεω το καπνο σας ρε ντουμανια ευγε στη κυβερνηση εκανε και κατι καλο.....επιτελους

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε να πεθανουμε εμεις για να δουλεψετε εσεις, ωραια λογικη. Καλα κανουν μακαρι να εφαρμοστει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα να μην πεθανετε ρε κομπλεξαρες. Μας επιασε και η Αμερικανοφερτη αντικαπνιστικη υστερια εκτος των αλλων. Και γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιζοντες και μη, και να πηγαινει ο καθενας οπου γουσταρει ? Σε λιγο θα σας ενοχλει και να βλεπετε τον αλλο να καπνιζει στο δρομο. Αγάμητες ε αγάμητες !!!

Ανώνυμος είπε...

οτι σας πει η χουντα του ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ? ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ.