Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Η κυβέρνηση θυσιάζει ακόμη και την Παιδεία στο βωμό του «Μνημονίου»
«Οι αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης και η εμμονή της στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των αυστηρών επιταγών του Μνημονίου, ακόμη και στην Παιδεία, οδηγούν αργά και σταθερά την εκπαίδευση στα νησιά μας σε πρωτοφανή υποβάθμιση και απαξίωση.
Η νέα σχολική χρονιά, ξεκινά φέτος με πρωτοφανείς ελλείψεις σε κάθε επίπεδο, ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια σχολεία του Νομού Κυκλάδων είναι τραγική.
Η πλήρης εγκατάλειψη και η παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν πλέον γεγονότα χωρίς προηγούμενο.
Η μείωση, κατά 50%, φέτος των μόνιμων διορισμών και...... ο διπλασιασμός του αριθμού των εκπαιδευτικών που οδηγήθηκαν στην συνταξιοδότηση, εξαιτίας του πανικού και της σύγχυσης που προκάλεσαν οι βίαιες ανατροπές του Ασφαλιστικού Νόμου, διαμορφώνουν αναμφίβολα ένα εκρηκτικό εκπαιδευτικό τοπίο.
Φαίνεται, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στο «πρώτα το Μνημόνιο» ή «πρώτα η Παιδεία», επιλέγει το πρώτο, θυσιάζοντας ακόμα και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Η δυσοίωνη αυτή πραγματικότητα, όμως, δεν πρέπει μας φοβίζει. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε δυναμικά να ασκούμε συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο να περιορισθούν τα προβλήματα των σχολείων μας.
Θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των νησιών μας καλή σχολική χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος. Συνθήκες, που ενισχύονται από την εδαφική ιδιαιτερότητα του νομού Κυκλάδων και που εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Και όλα αυτά, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου Παιδείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά και της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολλά υποσχόμενη νησιωτική πολιτική που εξήγγειλε προεκλογικά».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :