Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Ο Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο τουρισμός για εμάς τους Έλληνες, αποτελεί βασική συνιστώσα, τόσο του κοινωνικού όσο και του επαγγελματικού μας βίου. Θεωρείται η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα δούμε ότι για τους Έλληνες η περιποίηση και η φροντίδα του ξένου, αποτελούσε σχεδόν θρησκευτικό καθήκον, γι' αυτό οι πρόγονοί μας λάτρευαν τον Ξένιο Δία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει σκοπό να θυμίζει σε όλους μας τη σημασία των τουριστικών δραστηριοτήτων και τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις τους.
Ιδιαίτερα φέτος, η επέτειος αυτή στοχεύει στην.... ανάδειξη της ανάγκης για σεβασμό της βιοποικιλότητας και τον σεβασμό γενικότερα του περιβάλλοντος και της προστασίας του από τη ρύπανση και γενικά τις απειλητικές ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Σαν μελλοντική νέα αυτοδιοικητική αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων δεσμευόμαστε να αναλάβουμε αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, γιατί το θεωρούμε τον ιδανικότερο πρεσβευτή για την προβολή του τουριστικού μας πλούτου.
Καλούμε τους συνδημότες μας να επιδεικνύουν πάντοτε ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας και να είναι βέβαιοι ότι έτσι εξασφαλίζουν τη αειφορία του τουρισμού.




Μανόλης Μαργαρίτης,
υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου
και Μικρών Κυκλάδων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπ' όψη τους τον Τουρισμό οι σημερινοί υποψήφιοι και αυριανοί εκλεγμένοι; Του χρόνου τέτοια μέρα θα κάνουμε απολογισμό και τότε να μου πείτε πιός ενδιαφέρθηκε πραγματικά και αποτελεσματικά!!!!

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφερθηκαν αυτοι που φετος δε ξοδεψαν ουτε ενα ευρω για τουριστικη προβολη..