Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κόβουν και το επίδομα ανεργίας!!!!!!!

Τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα αναμένεται έκρηξη ανεργίας, και ιδιαίτερα στα νησιά μας τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος, η κυβέρνηση υπογράφοντας το μίνι-μνημόνιο δέχεται την μείωση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο πλέον θα δίνεται σε λιγότερους ανέργους. "Τα κριτήρια για το επίδομα θα γίνουν πιο αυστηρά" τονίζεται στο μνημόνιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το κονδύλι που θα δίνεται στον ΟΑΕΔ θα μειωθεί κατά 40%.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη 75η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας μας, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 75η Δ.Ε.Θ., είναι περισσότερο ανήσυχοι, περισσότερο τρομαγμένοι. Άκουσαν ότι.... το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, δηλαδή ότι όλες οι επώδυνες ρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Η Ανάπτυξη, η αύξηση της Απασχόλησης, οι αναγκαίες κοινωνικές παροχές, παραπέμπονται στις καλένδες. Οι σημερινοί 600.000 άνεργοι της χώρας μας και αυτοί που προστίθενται καθημερινά, βεβαιώθηκαν πλέον ότι τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, θα περικοπούν κατά 500 εκατ. € τα επιδόματα Ανεργίας. Την ώρα, δηλαδή, που ο αριθμός των ανέργων διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο και η ανάγκη για επιδότηση της ανεργίας αυξάνει, θα περικοπεί το 40% των πόρων που αντιστοιχεί στην επιδότηση των σημερινών ανέργων. Με άλλα λόγια 4 στους 10 άνεργους, την επόμενη χρονιά, δεν θα επιδοτηθούν. Η εξαγγελία των Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με αόριστο περιεχόμενο και χωρίς στόχευση, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Προγράμματα στήριξης της Απασχόλησης, τα οποία βασίζονται στο συμψηφισμό οφειλών του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ με ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργούν ταμειακά ελλείμματα, μια ακόμη “μαύρη τρύπα” στα έσοδα του ΙΚΑ. Προαναγγέλλουν, ουσιαστικά, μια “επιπλέον μελλοντική περικοπή συντάξεων”. Η στήριξη της απασχόλησης, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με “αέρα”. Απαιτούνται άμεσα στοχευμένες δράσεις στήριξης της απασχόλησης και ενίσχυσης των προσλήψεων, κατά κλάδο και κατά Περιφέρεια, έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Δηλαδή, συγκράτηση των απολύσεων και αύξηση των προσλήψεων. Αντί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για τη ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας και την στήριξη των αδύναμων, ζήτησε την περαιτέρω ανοχή τους – μέχρι το 2013 – χωρίς να δώσει καθαρή εικόνα για το μέλλον. Ουσιαστικά, ζήτησε «λευκή επιταγή» για περαιτέρω θυσίες, χωρίς ελπίδα και προοπτική. Στο μεταξύ: Ο Αναπτυξιακός Νόμος καθυστερεί, η εφαρμογή του ακόμη περισσότερο Οι πόροι του ΕΣΠΑ “λιμνάζουν”. Οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες. Η ύφεση “βαθαίνει”. Ο πρωτόγνωρος πληθωρισμός εξανεμίζει τα πενιχρά πλέον εισοδήματα των νοικοκυριών. Οι συντάξεις “μειώθηκαν” και “παγώνουν”. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Κοινωνική Αλληλεγγύη για αυτούς που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις του Μνημονίου (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι), πρέπει να εξαιρεθούν από τα βάρη του. Συμμαχία για το μέλλον, χωρίς Μνημόνιο. Με Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή». Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

το λυπηρο ειναι οτι εσεις οι "κολλημενοι" ψηφιζεται αυτα τα καθηκια και βγαινουν ξανα και ξανα και ξανα.. σας κοροΐδευουν, γελανε πισω απο την πλατη μας, τρωνε και γελανε στη χλυδη τους αντι να αφαιρεθουν απο αυτους λεφτα για παραδειγματισμο! Ειμαστε ο πιο ηλιθιος λαος και ντρεπομαι που ανοικω στην μαζα των ιλιθιων που ψηφιζουν πασοκ η' νεα δημ επειδη τους ψηφιζε ο "πατερας τους"!
Καλη μας πτωση λοιπον... ας τιμορισουμε εστω τα καθηκια!!!!