Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελλάδας, να προβεί σε έρευνα και εκμετάλλευση κάθε ενεργειακού αποθέματος στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο μέσα στην Ζώνη Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας. Πρόκειται για το κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο και η ύπαρξή του, ανάμεσα στις Ζώνες Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
Κάτι που επιβεβαιώνει την φημολογία για την "σύσφιξη" των Ελληνο - Ισραηλινών σχέσεων τον τελευταίο καιρό που οδήγησαν τη Συρία σε αναγνώριση της ΠΓΔΜ και προκάλεσαν την ερώτηση που απεύθηναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εξωτερικών - Εθνικής Άμυνας : Η αναγνώριση από τη Συρία της ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» είναι απόρροια της νέας φιλοϊσραηλινής στροφής του κ. Γ. Παπανδρέου και αντί να οδηγεί σε αμοιβαία συμφωνία, απομακρύνει τη λύση!
Η είδηση ότι η Συρία αναγνώρισε την Π.Γ.Δ της Μακεδονίας με το Συνταγματικό της όνομα επέφερε ένα νέο σημαντικό πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.
Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι αυτή η αναγνώριση προήλθε από μια χώρα όπως η Συρία, η οποία παραδοσιακά επεδείκνυε ιδιαίτερο σεβασμό στις ελληνικές θέσεις.
Μια τέτοια λοιπόν περίπτωση που αφήνει εκτός τους Τούρκους θεωρείται ως αιτία πόλεμου (casus belli ) και δεν αποκλείεται να έχουμε θερμό επεισόδιο τους επόμενους μήνες στο Αιγαίο. Στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως Μοναχοί από το Άγιο Όρος σήκωσαν από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο,αλλά και αλεύρι,από γνωστό Σούπερ μάρκετ. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Πατέρα Παΐσιο να προφητεύει ότι σε 3 μήνες θα έχουμε πόλεμο!!!



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :