Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Ερώτηση Βρούτση στη βουλή για τον σημερινό τραυματισμό του μαθητή στη Νάξο

Με αφορμή το σοβαρό ατύχημα μαθητή στη Νάξο και την ανάγκη για την άμεση διακομιδή του στην Αθήνα, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σήμερα στη Βουλή, το κείμενο της οποίας ακολουθεί:
«Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν τα κρούσματα – που μάλιστα πολλαπλασιάζονται - αποδόμησης του Συστήματος Υγείας στο Νομό Κυκλάδων. Οι ελλείψεις σε υποδομές και σε αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυριαρχούν παντού.
Παρότι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο σύνολό τους καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αυτές δεν..... επαρκούν. Τα προβλήματα, μάλιστα, κορυφώνονται στον ευαίσθητο τομέα της διακομιδής των ασθενών.

Αποκορύφωμα, στην όλη αυτή δυσάρεστη εικόνα αποτελεί ο σημερινός σοβαρός τραυματισμός15χρονου μαθητή στη Νάξο, του οποίου η σοβαρότητα της κατάστασης έχριζε άμεσης διακομιδής με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Μεταφορά, που τελικά επιτεύχθηκε, αφού προηγουμένως το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αναστάτωσε ολόκληρο το νησί της Νάξου.

Το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σε αυτό ιατροί και προσωπικό, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, και με απόλυτη αυταπάρνηση εκτελούν την αποστολή τους.

Επειδή, το ΕΚΑΒ ως κρατικός φορέας έχει τον συντονισμό της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες. Επειδή, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας και αξίας, ειδικά για τους νησιώτες. Επειδή, κανένα Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο για λόγους οικονομίας στη μεταφορά ασθενών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Έχουν επηρεάσει οι επιταγές του Μνημονίου το ύψος των πιστώσεων που διατίθενται στο ΕΚΑΒ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εκτέλεση των αναγκαίων διακομιδών με ελικόπτερα του Φορέα ;
2. Ποια είναι τα ποσά και οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί και προβλέπονται για τον ανωτέρω σκοπό τα έτη 2009 και 2010 ;»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :