Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Τρεις παραλίες της Νάξου πήραν βραβείο "Γαλάζιας σημαίας"

Τετρακόσιες Είκοσι Μία (421) ακτές και Εννέα (9) μαρίνες κέρδισαν φέτος το βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, και από τους χορηγούς του προγράμματος, Proton Bank και Όμιλος Alapis, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2010. Με 421 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2884 ακτές και 627 μαρίνες.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Στην Νάξο βραβείο "Γαλάζιας σημαίας" πήρε η παραλία της Αγίας Άννας, του Αγίου Γεωργίου και φυσικά η παραλία του Αγίου Προκοπίου, που είναι μια από τις τρεις καλύτερες της Ελλάδας !!!
Πηγή Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :