Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

Δήλωση Ι Βρούτση για την περικοπή 1.350 γιατρών του ΟΑΕΕ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για την περικοπή 1.350 γιατρών του ΟΑΕΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την περικοπή 1.350 γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 800.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τις οικογένειές τους (συνολικά 1.200.000 άνθρωποι, περίπου) είναι προκλητική, παράνομη και αψυχολόγητη.
Οι γιατροί αυτοί έχουν, ήδη, προσληφθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και παρέχουν τις.... υπηρεσίες τους από την 1-1-2010. Η πρόσληψή τους έγινε με νόμιμο τρόπο και έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων τους έχει ήδη επιλέξει και δέχεται τις υπηρεσίες τους.
Η κοινωνική αναστάτωση, που προκαλείται από την απομάκρυνση των γιατρών, είναι μεγάλη.
Οι πολίτες της χώρας μας αναρωτιούνται. Μετά την περικοπή των συντάξεων, θα στερήσουν από τους ασφαλισμένους και την πρόσβαση στο γιατρό τους; Θα στερήσουν το βασικό στοιχειώδες δικαίωμα στην Υγεία; Ως που άραγε θα φτάσουν οι Κυβερνώντες ;
Η απόφαση απομάκρυνσης των γιατρών του ΟΑΕΕ, που φέρει την υπογραφή αρκετών Υπουργών της Κυβέρνησης, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Κάθε καθυστέρηση συντηρεί την ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασφαλισμένων.
Το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία είναι για όλους τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας αδιαπραγμάτευτο». Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :