Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ρεκόρ παρανόμων σταθμεύσεων αυτοκινήτων σε ράμπες!

Πότε θα μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή κάποια άλλη μορφή σωματικής αναπηρίας; Πότε επιτέλους θα θεραπευτεί η δική μας "αναπηρία", πότε θα αποκτήσουμε συνείδηση και θα κατανοήσουμε τα προβλήματα που δημιουργούμε με την αδιαφορία μας και την κακή μας συμπεριφορά απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους; Το παρακάτω άρθρο το έστειλε το φιλικό μας i-diadromi.blogspot.com που ανήκει στον "σύλλογο γονέων - κηδεμόνων - φίλων ατόμων με αναπηρία".
-"Ρεκόρ παράνομων σταθμεύσεων αυτοκινήτων στις ράμπες αναπήρων καταγράφηκε το 2009 στην πρωτεύουσα.
Τη χρονιά που πέρασε δόθηκαν συνολικά 17.500 κλήσεις σε οδηγούς οχημάτων που κατέλαβαν τις διόδους των αναπήρων, ενώ αρκετά λιγότερες ήταν οι παραβάσεις που αφορούσαν τη.... στάθμευση μπροστά από κάδους απορριμμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος Αθηναίων και η νομαρχία Αθηνών αποφάσισαν να ξεκινήσουν πρόγραμμα για την ανακατασκευή και τον ειδικό χρωματισμό των σημείων που διευκολύνουν την πρόσβαση των αναπήρων. Τ
ο πρόγραμμα αφορά συνολικά 2.466 ράμπες εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες παρεμβάσεις.
Τα συνεργεία του δήμου και της νομαρχίας προχωρούν στον ειδικό χρωματισμό των ραμπών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
* Επισκευές σε όσες ράμπες χρειάζονται αποκατάσταση.
* Ειδικό χρωματισμό όλων των ραμπών με έντονο κίτρινο χρώμα και το σήμα των ΑμεΑ σε έντονο μπλε χρώμα ενώ με κίτρινο χρώμα βάφεται και λωρίδα της ασφάλτου μπροστά στη ράμπα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Ν.Κακλαμάνης, με τη φωτεινή διαγράμμιση καταρρίπτεται το επιχείρημα που επικαλούνται οι οδηγοί που παρκάρουν πάνω στις ράμπες ότι δεν είναι ευκρινής η σήμανση".
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δούμε, θα ξυπνήσει έτσι ο Έλληνας οδηγός αφού τώρα οι ράμπες θα φαίνονται από πολύ μακριά; Μ'αρέσει η ιδέα, γιατί μειώνει (αν όχι καταργεί) τις δικαιολογίες των οδηγών αφότου πάρουν την κλήση!