Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές, ο Βασιλιάς Ότο που είναι γεννημένος νικητής, μαζί με τους παίχτες του, συνεχίζουν να γράφουν με λαμπρά γράμματα την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου που πριν απ αυτόν ήταν ανύπαρκτο.
Το πειρατικό με τον νέο του θρίαμβο έκλεισε τα "κακά" στόματα που ήθελαν την Εθνική να χάνει όλα τα παιχνίδια και να μην καταφέρνει να βάλει ούτε γκολ, παρομοιάζονταν την με εκείνη του 1994, που στην παρθενική της εμφάνιση σε μουντιάλ είχε χάσει και τα τρία παιχνίδια του ομίλου με 10-0 γκολ! Είναι άδικο να κατηγορούμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν κάνει την εθνική υπολογίσιμη δύναμη στον κόσμο.
Η δήλωση του Τοροσίδη λίγο μετά τον αγώνα δείχνει την απογοήτευση και την πικρία των διεθνών για την επίθεση που έχουν δεχτεί. "Εμείς σήμερα δίνουμε μία απάντηση σε όλους εκείνους που μας κατέκριναν. Ειλικρινά εμένα δεν με νοιάζει να προκριθούμε. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την νίκη. Επίσης είναι χαρούμενοι όλοι όσοι μας αγαπάνε στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν μας αγαπάνε".
Όπως λέει και ο σοφός λαός "Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος".

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είμαστε οι Νεοέλληνες: Αγνώμονες, Ανυπόμονοι, Ξερόλες, Αχάριστοι, Αγενείς, Αδιάκριτοι. Ολόκληρη Ισπανία έχασε στην πρεμιέρα, η Σουηδία και η Ρωσσία δεν προκρίθηκαν, και έπρεπε εμείς να κερδίσουμε όλους τους αγώνες για να μην αρχίσει η καταστροφολογία και η αμφισβήτηση. Η πράξη όμως διέψευσε όλες αυτές τις Κασσάνδρες. Το μεγαλύτερο όπλο του Ρεχάγκελ είναι ένα: Γνωρίζει άριστα την ελληνική ψυχολογία και πραγματικότητα. Γιαυτό και πέτυχε. Ούτε ο ικανότερος τεχνικός είναι ούτε εφάρμοσε κανένα πολυσύνθετο τρόπο παιχνιδιού. Έχει όμως ένα μεγάλο ελλάτωμα είναι μεγάλος Φιλλέληνας. Η Ιστορία θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα.