Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ 2010 στον Πύργο Μπαζαίου.

Τη σχέση του χρόνου με τη δημιουργία και την τέχνη έχει επιλέξει για φέτος ως θεματικό άξονα του προγράμματός του το Φεστιβάλ Νάξου, το οποίο συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής, και θα πραγματοποιηθεί από τις...
24 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, στον Πύργο Μπαζαίου.
Φέτος το Φεστιβάλ Νάξου προσκαλεί γνωστούς καλλιτέχνες να αφηγηθούν «Ιστορίες για περίεργα παιδιά» του Χρήστου Μπουλώτη σε μια οπτικοακουστική εγκατάσταση στο εσωτερικό του Πύργου Μπαζαίου. Στον προαύλιο χώρο αναπτύσσονται ανάλογες θεματικές, όπως το ρεσιτάλ πιάνου για το έτος Σοπέν, τα μουσικά γενέθλια του Περικλή Κούκου, οι μουσικές επισκέψεις σε τρεις γενιές τραγουδοποιών. Ο κλασικός Λεντς του Γκέοργκ Μπύχνερ, η video-performance «Μαραθώνας», θέατρο και εργαστήρια για παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και ο εορτασμός του ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Κυριακή 25 Ιουλίου (21:30): Συναυλία της νεαρής Τυνήσιας τραγουδίστριας Εμέλ Μαλούτι. Ήχοι του Μαγκρέμπ και της... Μέσης Ανατολής συνδυάζονται με τσιγγάνικες επιρροές, φλαμένκο, κέλτικους και ρέγκε ρυθμούς. Μαζί της ο Αχμέτ Νουισσέ.
Παρασκευή 30 Ιουλίου (21:30): Ρεσιτάλ της Έλενα Φρόλοβα, φωνή-κιθάρα. Στη συναυλία της συνδυάζει ποίηση κλασική και μοντέρνα, παλιούς ρωσικούς ήχους αλλά και μελωδίες άλλων χωρών και λαών.
Κυριακή 1 Αυγούστου (21:30): Ρεσιτάλ πιάνου με τον Χρήστο Μαράντο. Ο νεαρός πιανίστας, έρχεται από τη Βιέννη με ένα πρόγραμμα στο πνεύμα του Διεθνούς Έτους Σοπέν, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2010, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Πολωνού συνθέτη.
Τρίτη 3 Αυγούστου (21:30): Συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη Περικλή Κούκο. Μια μουσική γιορτή για τα 50χρονα του διεθνούς φήμης συνθέτη, στο νησί της καταγωγής του. Παρουσιάζονται αποσπάσματα από τις όπερες «Ο Κονρουά και οι κόπιες του», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» και «Μανουέλ Σαλίνας». Προλογίζει ο ίδιος ο συνθέτης.
Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Αυγούστου (21:30): Θεατρική παράσταση «Λεντς» του Γκέοργκ Μπύχνερ. Ένα από τα σημαντικότερα κλασικά κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας σε μία σύγχρονη, ανατρεπτική παράσταση.
Πέμπτη 12 Αυγούστου (20:00): Παράσταση κουκλοθέατρου «Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος». Κουκλοθέατρο με αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια από την ομάδα Φτουξελεφτερία.
Δευτέρα 16 Αυγούστου (21:30): «Μόνο μην κλαις». Η Αρλέτα σε τραγούδια από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα.
Σάββατο 21 Αυγούστου (21:30): «UrbanDig 5: Σολωμός». Η ομάδα «όχι παίζουμε» εξερευνά τον Διονύσιο Σολωμό, μέσα σε μια παράσταση που εμπνέεται αισθητικά από το κατεστραμμένο τοπίο της λίμνης του Μαραθώνα από τις περσινές πυρκαγιές. Την ίδια μέρα θα προβληθεί ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στους «αόρατους» κατοίκους της πόλης. Άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και πρόσφυγες είναι οι πρωταγωνιστές μιας ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής παρέας, της ελληνικής ομάδας Αστέγων.

Διοργάνωση: «ΑΙΩΝ» Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός. Πρατίνου 72, 116 34 Αθήνα, τηλ. +210 7258741, fax +210 7858766 Εmail: aeongr@otenet.gr
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Κρασανάκης Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Βαζαίος Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης Πύργος Μπαζαίου - 12ο χλμ. Χώρα Νάξου – Αγιασσός Τηλ.22850 31402

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πότε θα ανακοινωθεί το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου!!! Πέρυσι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, φέτος δηλαδή αν κυκλοφορήσει Ιούλιο θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν έχει σημασία που το πρόγραμμα του καλοκαιριού θα πρέπει να διαφημίζεται από το χειμώνα στο Διαδίκτυο και αλλού, έστω από το Πάσχα, έτσι ώστε να προσελκύσει επισκέπτες. Δεν έχει καμία σημασία εδώ στη Νάξο είναι άλλοι οι θεοί που μας κυβερνούν: Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πότε θα ανακοινωθεί το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου!!! Πέρυσι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, φέτος δηλαδή αν κυκλοφορήσει Ιούλιο θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν έχει σημασία που το πρόγραμμα του καλοκαιριού θα πρέπει να διαφημίζεται από το χειμώνα στο Διαδίκτυο και αλλού, έστω από το Πάσχα, έτσι ώστε να προσελκύσει επισκέπτες. Δεν έχει καμία σημασία εδώ στη Νάξο είναι άλλοι οι θεοί που μας κυβερνούν: Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ