Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΡΑΚΗ

Η μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία βασίζεται στην αλήθεια, τη διαφάνεια το δημοκρατικό διάλογο και την εμμονή για εύρεση ουσιαστικών λύσεων σε τοπικά θέματα, αποφεύγοντας προσωπικές διενέξεις και αποπροσανατολιστικές κορώνες. Αντιθέτως, ο σε σύντομο χρονικό διάστημα αποχωρών δήμαρχος Νάξου, Νίκος Μαράκης, ουδέποτε έγινε ταγός τέτοιων αξιών πολιτικού βίου, αλλά αποπειράται να προσδώσει στο μειωμένο πολιτικό του ανάστημα, εκτοξεύοντας ψεύδη και ειρωνείες, που τελικά επιστρέφουν στον ίδιο.
Τα όσα ανέφερε για εμένα κατά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυκλαδική» (31/05/2010, αρ. φ. 2260), προφανώς προκύπτουν υπό την επήρεια άγχους, ενώ παράλληλα γνωρίζει ότι ο λόγος του δεν.... δύναται να έχει καμία επιρροή. Εξάλλου, το συνονθύλευμα του λόγου του μόνο θυμηδία προς το πρόσωπό του μπορεί να επισύρει.

Καταγγέλλω ως ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες τα όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό μου από τον απερχόμενο δήμαρχο και τον προκαλώ είτε να μιλήσει με αποδεικτικά στοιχεία, είτε να ανακαλέσει. Ειδάλλως, υποχρεούμαι για την αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματός μου να προσφύγω σε κάθε ένδικο μέσο. Γιατί η πολιτική ένδεια, που διακρίνει την εποχή μας, ευνοεί τα ψεύδη και την κομματική υποταγή, ενώ η αλήθεια μπορεί και πρέπει να στηρίζεται από τους ικανούς και τους πολιτικά ορθίους.

Πάντα θεωρώ ευκταίον το πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, αλλά και επιβεβλημένη τη σοβαρότητα και την ανάδειξη της αλήθειας. Όσο δε η αλλαγή προσώπων στο Δήμο υποφώσκει, τόσο ο κίνδυνος για προσωπικές επιθέσεις με ψευδείς αιτιάσεις από το δήμαρχο θα υποβόσκει.

Γιάννης Μαμουζέλος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :