Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

Γ. Βρούτσης: Για συντάξεις και δώρα του Ο.Α.Ε.Ε.

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Βρούτση στη Βουλή για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής των συντάξεων του Ο.Α.Ε.Ε.
Εγγυήσεις από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης.
Στην ερώτησή του ο κ. Βρούτσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μελλοντική χρηματοδότηση του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι η ...
κυβέρνηση με την επιπόλαια και πρόχειρη πολιτική που ακολουθεί, θέτει σε κίνδυνο αφενός τη βιωσιμότητα του Ο.Α.Ε.Ε. και αφετέρου την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων των επόμενων μηνών στους συνταξιούχους - δικαιούχους του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι ενώ την προηγούμενη διετία (2008-2009), ο Ο.Α.Ε.Ε. ενισχύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την τακτοποίηση των ταμειακών του υποχρεώσεων, με 692,2 εκατ. € και 1,096 δις € αντίστοιχα, στον φετινό προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης, ο Ο.Α.Ε.Ε. προβλέπεται να επιχορηγηθεί - για το 2010 - με μόλις 540 εκατ. € και μάλιστα κατά δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, σταδιακά. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και μετά από αυτή την επιχορήγηση, στον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το 2010 να καταγράφεται προβλεπόμενο έλλειμμα της τάξης των 537 εκατ. €.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για προβλήματα ταμειακής επάρκειας του Οργανισμού, καθώς και για ενδεχόμενη αδυναμία του να καταβάλει συντάξεις τους επόμενους μήνες, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους 320.000 περίπου συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε., οι οποίοι εύλογα ανησυχούν για την ομαλή καταβολή των συντάξεων τους».

Ο κ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να εγγυηθεί και να δεσμευτεί για την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου Πάσχα, της σύνταξης Απριλίου, αλλά και των επόμενων μηνών για το 2010, καταβάλλοντας στον Οργανισμό την αναγκαία πρόσθετη οικονομική ενίσχυση ύψους 537 εκατ. €.

«Η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αποτελεί συνταγματική επιταγή, την οποία κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει, ως ελάχιστη υποχρέωση, να τηρεί απέναντι στους πολίτες και συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει ν’ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο της, ως εγγυήτριας του κοινωνικού κράτους».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :