Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Η ΠΑΡΟΣ


Στη Νάξο το μεγάλο Αεροδρόμιο είναι άπιαστο όνειρο


Το ακτοπλοϊκό, θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν φέτος τα νησιά μας, αφού θα έχουμε λιγότερα πλοία απ' το περσινό καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί τα υπέργηρα μεγάλα πλοία, που μετέφεραν χιλιάδες επιβάτες τους μήνες αιχμής, και αντικαταστάθηκαν με πολύ μικρότερα, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά πολύ τα εισιτήρια. Γι αυτό το λόγο η κατασκευή νέων Αεροδρομίων στα νησιά μας, έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.
Στην Πάρο το νέο αεροδρόμιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και... Δικτύων.
Στη σύσκεψη όπου συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης του έργου του νέου αεροδρομίου της Πάρου εκτός από τον Δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη παρέστησαν:

- ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης

- ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας

- οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ.κ. Αργυροπούλου, Βλάμμης και Κόκκινος

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης του έργου και στόχος είναι το Ιούνιο του 2011 να έχει ξεκινήσει τις εργασίες ο ανάδοχος του έργου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου θα διαθέτει δυο διαδρόμους τροχοδρόμησης αεροσκαφών μήκους 1400 μέτρων ο κάθε ένας με ζώνη ασφαλείας 600 μέτρων.

Το δεύτερο σκέλος του έργου αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα έχουν συνολικό εμβαδό 5.000 με 7.000 τ.μ. Θα πρέπει να γίνει μελέτη κατασκευή του έργου. Η προκαταρκτική μελέτη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο του 2010. Ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων αναμένεται να έχει ξεκινήσει τις εργασίες τον Σεπτέμβριο του 2011 και στο τέλος του 2014 το έργο να έχει παραδοθεί.


Το έργο του νέου αεροδρομίου της Πάρου υπενθυμίζουμε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα υπερβεί τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή parianostypos.gr

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Και 'μεις να συνεχισουμε να φωναζουμε για λιμανι (επειδη καποιοι ετσι μας ειπαν). Σε μερικα χρονια την Παρο θα τη βλεπουμε με τα κιαλια και για μια ακομα φορα θα αναρωτιομαστε ''μα πως''??? η Μυκονος, η Σαντορινη και η Παρος ειναι τοοοσο μπροστα ?
ΜΠΡΑΒΟ στους Παριανους που εχουν ξεπερασει τα οποια τοπικα συμφεροντα και μικροκομματικες σκοπιμοτητες, που βλεπουν μπροστα και εχουν αποβαλει την νοοτροπια προβατου και σκεφτονται και ενεργουν για το καλο του τοπου τους