Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Την επιδότηση της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα ζήτησε ο Γ. Βρούτσης


Την επιδότηση της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα, ζήτησαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης και η Βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν ότι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο στήριξης του τουρισμού, αφού συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδους και στην.... στήριξη της απασχόλησης.

Όπως, επισήμανε ο κ. Βρούτσης, προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εφαρμόσει σε συνεργασία με τα υπουργεία Απασχόλησης και Τουριστικής Ανάπτυξης το «Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιδότησης Εργασίας», προϋπολογισμού 50 εκατ. €. Χρήματα που κατευθύνθηκαν προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με τη μορφή επιχορήγησης, ίσης με το επίδομα ανεργίας, για το σύνολο του εποχικού προσωπικού των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2009. Παράλληλα δε, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στα 45 εκατ. € που διέθεσε η Ν.Δ. για το Πρόγραμμα Κατάρτισης των Ανέργων σε θέσεις συναφείς με τον τουρισμό.

Ο κ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσει και φέτος και μάλιστα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, στην επιδότηση της απασχόλησης στον τουριστικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργεια αυτή θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, δεδομένου ότι θα συμβάλλει τόσο στον περιορισμό της έντονης εποχικότητας, όσο και στη διασφάλιση των ενσήμων των εργαζομένων.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :