Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, στα Κεντρικά γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο.Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μετά τη συνάντηση, έκαναν δηλώσεις ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος:

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Είχαμε, σήμερα, τη χαρά και την τιμή να δεχθούμε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας -ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης- τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, προκειμένου ...να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του διαλόγου, όσον αφορά το Ασφαλιστικό. Πράγμα το οποίο έγινε!

Ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις που υπάρχουν σε γενικές, όμως, γραμμές όσον αφορά τη νομοθετική πρωτοβουλία που -όπως είπε ο Υπουργός- σε λίγο καιρό θα έρθει στη Βουλή.

Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι, από την αρχή, η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα συμμετέχει στο διάλογο -όπως κάνει και σήμερα- για το κρίσιμο ζήτημα, που είναι εθνικής εμβέλειας: το Ασφαλιστικό. Προτάσεις οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τη βιωσιμότητα του Συστήματος, θα τις στηρίξει. Αντίθετα, ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε, θα τις αναδείξουμε στη Βουλή, όταν έρθει το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά το ζήτημα του «παγώματος» των συντάξεων: Τη Νέα Δημοκρατία δεν τη βρίσκει σύμφωνη το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εκεί είναι μία «κόκκινη γραμμή» για τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία διαφοροποιούμαστε. Όπως, επίσης, θεωρούμε κρίσιμο μέγεθος ότι οποιαδήποτε κενά, υπάρχουν σήμερα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα πρέπει να καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, πράγμα που συνάδει και με τη συνταγματική επιταγή.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, μου έκανε την τιμή, σήμερα, να με δεχθεί, με τους συνεργάτες του, προκειμένου να του πω ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, τις οποίες έχουμε προετοιμάσει, στο μέτρο που ο κοινωνικός διάλογος, πια, τελειώνει.

Επίσης, με άκουσε σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που παρείχα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό Σύστημα, σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερο ένα κλίμα συνεννόησης, που είναι απολύτως απαραίτητο για να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συνεννόηση αφορά και τον 14ο μισθό, κύριε Υπουργέ;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανησυχείτε για κοινωνικές αντιδράσεις, κύριε Υπουργέ;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ό,τι είχα να πω, αυτά που είπα, τα είπα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.


Σε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, συμμετέχοντας σε αποστολή, μαζί με άλλους οκτώ Έλληνες νησιώτες Βουλευτές, που οργάνωσε η Επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βρούτσης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τη νησιωτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, κα Danuta Hubner, τους Ευρωβουλευτές Νησιωτικών Περιοχών - χωρών Ε.Ε, την Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κα Μαρία Δαμανάκη, καθώς και τον Διευθυντή του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει αφενός στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, εξαιτίας της εδαφικής ασυνέχειας και αφετέρου στην εξεύρεση βιώσιμων και συνάμα αποτελεσματικών λύσεων για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη νησιωτικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013).
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :