Πριν δύο βδομάδες περίπου κι ενώ όλοι μας πανηγυρίζαμε έξαλλα γιατί επιτέλους δεν θα χρειαζόμαστε βίζα για να πάμε στις ΗΠΑ, διότι ως γνωστόν αυτό ήταν το αιώνιο απωθημένο του Έλληνα, τρομάρα του, το State Department δημοσίευσε την καθιερωμένη ετήσια Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα...
Ποτέ μου δεν κατάλαβα, από πού κι ως πού οι Αμερικάνοι γίνονται οι υπέρτατοι κριτές και κρίνουνε ποιά χώρα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες, τους μετανάστες κτλπ. Ποιοί; Οι Αμερικάνοι, του Γκουαντάναμο, των φυλετικών διακρίσεων, του εκλογικού πραξικοπήματος του αφών Μπους στην Φλόριντα, των "παράπλευρων απωλειών", κτλπ, κτλπ...
Τέλος πάντων και στη φετινή Έκθεση, στο τμήμα για τις εθνικές και εθνοτικές μειονότητες επαναλαμβάνονται αναφορές σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως "μειονότητες" ή....
"γλωσσικές μειονότητες".
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη σλαβική διάλεκτο ως "μακεδονική", ενώ οι ελληνικές αρχές και τα δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλαβικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες" με το επιχείρημα ότι περίπου 2,2 εκ. εθνοτικά και γλωσσικά έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν ήδη τον όρο "Μακεδόνας" προκειμένου να αυτοπροσδιοριστούν.
Οι δύο τελευταίες παράγραφοι μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλιτρόπως, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Ο όρος μειονότητα μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στις εγκαταλελειμένες ακριτικές περιοχές μας. Σύμφωνα με το χαρακτηρισμό : "Μειονότητα χαρακτηρίζεται ομάδα ανθρώπων που εξ αιτίας των φυσικών ή πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους φέρονται να έχουν διαχωρισθεί από τους άλλους ανθρώπους στη κοινωνία που διαβιούν, αντιμετωπιζόμενοι κατά τρόπο διάφορο και άνισο που γι΄ αυτούς τους λόγους θεωρούν πως είναι αντικείμενα συλλογικής διάκρισης".(wikipedia)
Πίσω από αυτή την Εκθεση λοιπόν, ας ανιχνεύσουμε τη δύναμη των λόμπυ Σκοπίων - Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, που μπορούν να βρουν ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος σε μια Ελλάδα οικονομικά αδύναμη, για να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού.
Η επίσημα αναγνωρισμένη γλωσσική μειονότητα ελάχιστα διαφέρει από μια εθνική μειονότητα, αφού η γλώσσα θα επιβάλλει μειονοτική εκπαίδευση και ταυτότητα, η οποία το μόνο που μπορεί να καλλιεργήσει είναι την κοινωνική διαφοροποίηση.
Δεν μπορεί να πιστέψει κανένας φαντάζομαι ότι πήρε ο πόνος τους Αμερικάνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα των δύσμοιρων μεταναστών, που η "φίλη-σύμμαχος" χώρα Τουρκία αδειάζει στα Ελληνικά νησιά. Πολύ φοβάμαι ότι κάτι άλλο έχουν κατά νου, που αν το συνδυάσει κανένας και με την αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, τότε σε βάζει σε ιδιαίτερα μαύρες σκέψεις...
Πάντως να παραδεχτούμε ότι κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους ανοίξουμε την όρεξη... Διάβασα στο Σκέψις ότι με εισήγηση αρεοπαγίτη, εγείρονται άμεσα θέμα δημόσιου οικονομικού και περιβαλλοντικού συμφέροντος, αλλά και έμμεσα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Η εισήγηση ανάβει το πράσινο φως σε κάθε είδους καταπατητές, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ιδιοκτησία στα Κυκλαδονήσια, αφού εκεί το ελληνικό κράτος δεν διαδέχθηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία!!!
Συγκεκριμένα, ο εισηγητής αποδέχεται αίτηση αναίρεσης ιδιώτη υιοθετώντας το σκεπτικό του ότι στα νησιά του Αιγαίου και ιδίως στις Κυκλάδες το ελληνικό Δημόσιο δεν διαδέχθηκε το οθωμανικό και ως εκ τούτου οποιαδήποτε έκταση που δεν ανήκει στην ιδιοκτησία ιδιώτη, είτε πρόκειται για αγρό, είτε για αιγιαλό, είτε ακόμα και για ολόκληρο ακατοίκητο νησί-βραχονησίδα, μπορεί να περιέλθει μέσω χρησικτησίας στην κυριότητα κάθε καταπατητή.
Εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση, θα αποκτήσει χαρακτήρα νομολογίας, επιφέροντας ολοκληρωτική ανατροπή στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κυκλάδων και άλλων νησιών του Αιγαίου.
To έστειλε το "ΚΕΝΤΡΙ"
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου