Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Ψήφισμα της Ο.ΝΑ.Σ για το νέο Αερόδρομιο της Νάξου


To Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) χαιρετίζει την ένταξη του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αεροδρομίων της Πάρου και της Σαντορίνης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), όπως ανακοινώθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και θα βοηθήσουν στην τουριστική αναβάθμιση της Πάρου, της Σαντορίνης και των Κυκλάδων, γενικότερα.
Κατ’ αντιστοιχία με την Πάρο (το αερόδρομιο της Σαντορίνης είναι ήδη διεθνές), το αεροδρόμιο της Νάξου δεν μπορεί... να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του νησιού μας. Για παράδειγμα, οι πτήσεις charters, με επισκέπτες που έχουν τελικό προορισμό την Νάξο, προσγειώνονται το καλοκαίρι στην Μύκονο και στην συνέχεια επιβιβάζονται σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να έρθουν στην Νάξο (από τις αρχές Οκτωβρίου μάλιστα δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυκόνου με την Νάξο, καθιστώντας αδύνατη την επίσκεψη οργανωμένων groups στο νησί μας).

Είναι προφανές ότι η μη απευθείας σύνδεση της Νάξου με μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού αποτελεί αντικίνητρο στην οργάνωση εκδρομών με προορισμό την Νάξο και γι’ αυτό το λόγο το νησί μας δεν περιλαμβάνεται (πολλές φορές) στο πρόγραμμα των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων του εξωτερικού.

Για αυτούς τους λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) τάσσεται υπέρ της άμεσης ένταξης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και του αεροδρομίου της Νάξου ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, διεθνές αεροδρόμιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΘΑΛΗΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ

Κοινοποίηση:

Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων

Παναγιώτης Ρήγας, Βουλευτής Κυκλάδων

Γιώργος Παπαμανώλης, Βουλευτής Κυκλάδων

Γιάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων

Βασίλειος Μπρακουμάτσος, γ.γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δημήτρης Μπάιλας, Νομάρχης Κυκλάδων

Βασίλειος Κορρές, Έπαρχος Νάξου

Νίκος Μαράκης, Δήμαρχος Νάξου

Γιάννης Μπαρδάνης, Δήμαρχος Δρυμαλίας

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :