Κυριακή, Μαΐου 31, 2020

Δ. Καπούνης, Γ. Παπαδόπουλος και Κ. Καλογείτονας στο «Mega Σαββατοκύριακο»,

Την μεγάλη ανάγκη να ενταχθούν από την Κυβέρνηση (και) οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε κάποιον από τους ΚΑΔ των ενισχύσεων ούτως ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους δημιούργησε ο κορονοϊός τόνισε στον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στον «αέρα» της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο»του Mega.
Η απάντηση του κ. Βρούτση στο αίτημα του Δ. Καπούνη, ήταν η εξής: «Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων – άλλωστε, εντάξαμε το 86% των επιχειρήσεων στο περιβάλλον των πληττόμενων και με διοικητική εντολή κλειστών επιχειρήσεων. Ο πρωτογενής τομέας δεν επλήγη στο μέγεθος και την ένταση που επλήγησαν οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας και αυτό δεν το καθορίζω ούτε εγώ ούτε ο....... (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) κ. Μάκης Βορίδης  - το λέει, με στοιχεία οικονομικά, το Υπουργείο Οικονομικών, το λογιστήριο του κράτους που παρακολουθεί. Ο κ. Καπούνης κάνει εξαιρετική δουλειά με την Ένωση, καθώς και οι άλλες Ενώσεις. Εμείς προσπαθούμε συνολικά, ως Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ότι δεν διεκδικούμε το τέλειο, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο πρωτογενής τομέας ενισχύθηκε με ειδική έκτακτη ενίσχυση 150 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία έχει τώρα στο ταμείο του ο κ. Βορίδης. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Καπούνης, διότι μιλά πολύ συχνά με τον κ. Βορίδη. Αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στον πρωτογενή τομέα πολύ σύντομα, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες».
Εξάλλου, τα προβλήματα της μαζικής εστίασης και των ξενοδόχων στη Νάξο εξέθεσαν στον Υπουργό οι Ναξιώτες Γιάννης Παπαδόπουλος και Κυριάκος Καλογείτονας, που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς στο νησί μας.
Δείτε το απόσπασμα
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :