Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

Ο ΣΚΑΪ στα ορεινά χωριά της Νάξου!

Οδοιπορικό στα ορεινά χωριά της Νάξου αλλά και μία πολύ ενδιαφέρουσα… άσκηση προσομοίωσης είχε το πρόγραμμα της σημερινής τέταρτης ημέρας παρουσίας του ΣΚΑΪ στο νησί μας και στις Μικρές Κυκλάδες (όπου, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου)!

Αφού μας καλημέρισαν πίνοντας live τον πρωινό τους καφέ στην Πλατεία Πρωτοδικείου στη Χώρα Νάξου (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό!) και μαθαίνοντας για την κατάσταση που έως τώρα επικρατεί στην μαζική εστίαση στο νησί μας…

…ο ΣΚΑΪ και η απεσταλμένη δημοσιογράφος του, Μαρία Αναστασοπούλου, βγήκαν live από το Νοσοκομείο Νάξου, όπου κατέγραψαν μία άσκηση προσομοίωσης της .........
διαδικασίας που θα ακολουθήσει το Νοσοκομείο στην περίπτωση που έλθει σε αυτό ένα ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό (με την άσκηση να καταδεικνύει ότι το Νοσοκομείο του νησιού μας είναι οργανωμένο και πανέτοιμο να διαχειριστεί αυτό το, απευκταίο, σενάριο)!

Λίγο αργότερα, ο ΣΚΑΪ πήρε τον δρόμο για τα ορεινά του νησιού μας. Πρώτος του σταθμός ήταν ο γραφικός Κινίδαρος, όπου, σε live σύνδεση, ζύμωσε χωριάτικο ψωμί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο…

…και στη συνέχεια βρέθηκε στο πανέμορφο Χαλκί. Εκεί, συνομίλησε με τους κατοίκους για το πώς βίωσαν την καραντίνα, ενώ απόλαυσε και το ονομαστό, φτιαγμένο από φρέσκα, ναξιώτικα υλικά, γαλακτομπούρεκο του χωριού!

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ «έπαιξε» ρεπορτάζ που ανέφερε πως οι ειδικοί χτυπούν… καμπανάκι εγρήγορσης αλλά και τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό (συνολικά αλλά και ειδικά εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν) – παράλληλα, όμως, το ρεπορτάζ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άσκηση προσομοίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Νάξου σήμερα το πρωί! Εξάλλου, σε live σύνδεση από το μαγευτικό Φιλότι η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μαρία Αναστασοπούλου, επεσήμανε ότι η Νάξος κάνει τον δικό της αγώνα δρόμου ώστε να είναι έτοιμη για το καλοκαίρι και παράλληλα μετέφερε τις πρώτες ενδείξεις για την τουριστική κίνηση στο νησί μας εν όψει καλοκαιριού.

Η μέρα έκλεισε με… ναξιώτικο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ – ένα ρεπορτάζ γεμάτο όμορφες εικόνες από τα ορεινά χωριά της Νάξου και την καθημερινότητα των κατοίκων τους αλλά και πληροφορίες για τις βλέψεις τους για την καλοκαιρινή σεζόν. Και στα ορεινά του νησιού μας οι κάτοικοι, ενώ απολαμβάνουν μικρά, απλά πράγματα που είχαν τόσον καιρό στερηθεί στην καραντίνα (όπως, π.χ., ένας καφές με την παρέα στο καφενείο), περιμένουν… πως και πως το καλοκαίρι και τους τουρίστες, τονίζουν ότι είναι έτοιμοι και οργανωμένοι και αισιοδοξούν ότι (και) φέτος τη Νάξο θα την επισκεφθεί πολύς κόσμος το καλοκαίρι!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :