Τρίτη, Μαΐου 26, 2020

Οδοιπορικό ΣΚΑΪ σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες

Ξεκίνησε σήμερα (και μάλιστα, πολύ… δυνατά!) το οδοιπορικό του ΣΚΑΪ και των δημοσιογράφων του, Μαρίας Αναστασοπούλου και Ξενοφώντα Σκιντζή, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, εξάλλου, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Η σημερινή μέρα τα είχε όλα: από όμορφες εικόνες από τη Νάξο και πάμπολλες πληροφορίες για την καθημερινότητα και τις ετοιμασίες των κατοίκων εν όψει καλοκαιριού, που γέμισαν για μια ακόμη φορά τις τελευταίες εβδομάδες τις τηλεοράσεις όλης της Ελλάδας, έως… live μαγείρεμα κακαβιάς και τρακτέρ «βαμμένο» ΠΑΣΟΚ! Έντονη παρουσία σε ορισμένα από τα lives, δε, είχε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. 
Ως τις 9:30 το πρωί το κανάλι είχε βγάλει ήδη, όχι μία, όχι δύο, αλλά........
τρεις live συνδέσεις από το νησί μας, όλες με βασικά τους θέματα τον τουρισμό, που επιστρέφει στην «Αξά», το άνοιγμα της μαζικής εστίασης, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, την επανεκκίνηση των δρομολογίων των πλοίων προς τα νησιά και τις (προ)βλέψεις των επαγγελματιών για την καλοκαιρινή σεζόν.
Τα τρία πρώτα lives πραγματοποιήθηκαν στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα», με φόντο την ωραία Χώρα και την ελκυστική θάλασσα της Νάξου.

Η Μαρία Αναστασοπούλου μεταδίδει από την… Πορτάρα:

Μαρία Αναστασοπούλου και Ξενοφών Σκιντζής μέσα σε… ψαροκάικο! Στην κάμερα μιλούν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο ψαράς, Νικήτας Σορόκος.

Η Μαρία Αναστασοπούλου στην παραλία της Αγίας Άννας παρακολουθεί live μαγείρεμα παραδοσιακής ναξιώτικης κακαβιάς με ολόφρεσκα ψάρια! Και μπορεί οι Ναξιώτες εστιάτορες και μάγειρες, ο κ. Δημήτρης και η κ. Κούλα, να μην αποκάλυψαν το μυστικό της νοστιμιάς που έχει η κακαβιά τους, αλλά μίλησαν για τις προσδοκίες τους για τη μαζική εστίαση, που σήμερα άνοιξε ξανά!

Λίγο αργότερα, στη διάρκεια της εκπομπής «Αταίριαστοι», είχαμε νέο live, αυτή τη φορά από ένα ναξιώτικο πατατοχώραφο! Οι παρουσιαστές και οι τηλεθεατές έμαθαν τα πάντα για την φημισμένη Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε., με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη και τον Διευθυντή Παραγωγής της Ε.Α.Σ. Νάξου, Μιχάλη Βερνίκο, αλλά και τον Ναξιώτη παραγωγό, Λάμπρο Καπινιάρη, να μιλούν στην κάμερα για το εξαιρετικό αυτό προϊόν. Την παράσταση, πάντως, έκλεψε ο Δ. Καπούνης και δείτε το βίντεο για να καταλάβετε γιατί!

Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και νέα live σύνδεση με Νάξο! Ενώ το νησί μας περίμενε το σημερινό πρώτο δρομολόγιο μετά την καραντίνα η Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε με τον τουριστικό πράκτορα, Σταμάτη Καπίρη, ο οποίος επεσήμανε ότι τα στοιχεία για τον τουρισμό στη Νάξο είναι θετικά (χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ανησυχία εν όψει καλοκαιρινής σεζόν).

Τέλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έγινε αφιέρωμα στη σημερινή... ημέρα χαράς, με αναφορά στο πώς έζησαν εδώ στο νησί μας το ότι η μαζική εστίαση ανέβασε ρολά και το ότι ξεκίνησαν εκ νέου τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά (με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας). Πλέον, οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας θα παλέψουν για να προσελκύσουν όσους περισσότερους τουρίστες γίνεται και να κερδίσουν το μεγάλο φετινό στοίχημα, που δεν είναι άλλο από το να σωθεί η σεζόν, αν και έχουν υπ’ όψιν τους τις σοβαρές δυσκολίες που υπάρχουν.
Δείτε το ρεπορτάζ και τη live σύνδεση από τη Νάξο στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ:
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :