Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μ. Κυκλάδων καταγγέλλει την αστυνομική βία στις κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο



Η Λαϊκή Συσπείρωση  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  καταγγέλλει  και καταδικάζει την απαράδεκτη αποστολή μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων από Αθήνα κι από νησιά του νομού μας (Νάξο, Σύρο, Πάρο, …)  στην Τήνο προκειμένου  να εμποδίσουν τις κινητοποιήσεις των Τηνιακών, που αντιστέκονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους.
Ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα-βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και τη καταστολή, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η καταγγγελία.
Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά,  αποφασισμένος να προστατέψει το.......
περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!
·         Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Τηνιακού λαού , που δίνει εδώ και μήνες έμπρακτα κι όχι με λόγια για τη μη εγκατάστασή τους.
·         Να σταματήσουν άμεσα η καταστολή και να απομακρυνθούν  οι  αστυνομικές δυνάμεις από το νησί της Τήνου,
·         Να ανακληθούν  αμέσως  όλες οι άδειες και χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στα νησιά των Κυκλάδων.
·         Απερίφραστα καταδικάζουμε  κάθε λογική που αποσκοπεί στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και τοπίου , όπως προβλέπεται και στον πρόσφατα ψηφισθέντα αντιπεριβαλλοντικό νόμο – έκτρωμα  στον οποίο η κυκλαδική κοινωνία είναι  αντίθετη.
·         Καταδικάζει κάθε λογική στην αλλαγή χρήσης γης για την κερδοφορία των εταιρειών , την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και την παράδοσή της στα χέρια οικονομικών ομίλων.

Καλούμε το Ναξιακό λαό να επαγρυπνεί και να είναι σε ετοιμότητα για το σχεδιασμό που υπάρχει για τις ανεμογεννήτριες  και στη Νάξο ,
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  επιτέλους με έργα και όχι με λόγια, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα να συνεννοηθεί με του Δήμους Τήνου, Άνδρου, Πάρου για άμεση δράση και κινητοποίηση για το θέμα των ανεμογεννητριών.
Νάξος, 20/5/2020
10,30πμ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :