Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020

Οδοιπορικό ΣΚΑΪ σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες, Ημέρα 2η

Στις υπέροχες Μικρές Κυκλάδες βρέθηκε ο ΣΚΑΪ σήμερα, στην δεύτερη ημέρα του οδοιπορικού του στη… γειτονιά μας (όπου, θυμίζουμε, βρίσκεται ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου)!

Νωρίς το πρωί, ο ΣΚΑΪ σάλπαρε για Μικρές Κυκλάδες, με πρώτο σταθμό του τη γραφική Ηρακλειά

…όπου και έδεσε λίγο αργότερα! Εκεί, η δημοσιογράφος του καναλιού, Μαρία Αναστασοπούλου, αφού μίλησε με τους δύο μοναδικούς μαθητές του νησιού, έμαθε, από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τον τοπικό γιατρό, τι μπορεί να προσφέρει στον τουρίστα η Ηρακλειά αλλά και ότι το νησί δεν έχει κανένα κρούσμα, μπορεί να κάνει τεστ για τον κορονοϊό και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους.......
επισκέπτες (αλλά θα πρέπει κι εκείνοι να είναι προσεκτικοί)!

Λίγο αργότερα, η Μαρία Αναστασοπούλου βγήκε εκ νέου live από την Ηρακλειά, αυτή τη φορά από το ιατρείο του νησιού, όπου και έμαθε από τον γιατρό της Ηρακλειάς, Γιώργο Κουφόπουλο, την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση που έλθει στο νησί ένα άτομο με ύποπτα συμπτώματα (με την υπενθύμιση, πάντως, από πλευράς Γ. Κουφόπουλου, ότι πρέπει οι επισκέπτες να είναι προσεκτικοί).

Ακολούθως, το ταξίδι του ΣΚΑΪ συνεχίστηκε. Επόμενος προορισμός του, η ΣχοινούσαΣτο γραφικό, πανέμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων με τις 180 περίπου ψυχές η Μαρία Αναστασοπούλου βγήκε live, κεράστηκε ντόπιες λιχουδιές και πληροφορήθηκε για την καθημερινότητα των κατοίκων, τις ετοιμασίες τους για το καλοκαίρι και τα μέτρα τους για την προστασία από τον κορονοϊό.

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Μαρία Αναστασοπούλου ξαναβγήκε live από τη Σχοινούσα και, όπως μετέδωσε, οι, ανέγγιχτες από τον κορονοϊό, Μικρές Κυκλάδες είναι απολύτως προετοιμασμένες για την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων καθώς και κρούσματος ή κρουσμάτων κορονοϊού εν όψει καλοκαιριού – ωστόσο, οι κάτοικοί τους υπενθυμίζουν τον σπουδαίο ρόλο της ατομικής ευθύνης των επισκεπτών!

Το σημερινό οδοιπορικό του ΣΚΑΪ στις Μικρές Κυκλάδες ολοκληρώθηκε, με ρεπορτάζ και live σύνδεση (σ.σ. από τα Κουφονήσια) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αναφορά έγινε στο γεγονός ότι οι... δίχως κορονοϊό Μικρές Κυκλάδες προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και θα παλέψουν για να σώσουν τη σεζόν, με τη μεγάλη ανησυχία των κατοίκων τους να έχει να κάνει με την ικανότητα υγειονομικής κάλυψης στην περίπτωση εκδήλωσης κρουσμάτων. Ειδικά οι ξενοδόχοι των μικρών γραφικών νησιών μας, πάντως, αναμένουν τις τελικές οδηγίες από τους αρμόδιους, ώστε να δουν εάν τους συμφέρει να ανοίξουν το καλοκαίρι.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :