Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για επιπλέον θέσεις οδηγών και νοσηλευτών στα νησιά


Προϋπόθεση η κατά προτεραιότητα και άμεση κάλυψη των περιοχών όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες

Την  οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών στις δομές του στο Νότιο Αιγαίο, αποφάσισε εκ νέου σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε το ζήτημα στη λογική της μέγιστης εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων της Περιφέρειας για την ενίσχυση των δομών υγείας και την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων των νησιών, πολύ δε περισσότερο υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.
Ως προϋπόθεση, ο Περιφερειάρχης έθεσε την........
κατά προτεραιότητα κάλυψη συγκεκριμένων περιοχών που και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί σε συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Οι περιοχές αυτές είναι Νότια Ρόδος και Έμπωνας στο νησί της Ρόδου, το τουριστικό τρίγωνο Κως  - Καρδάμαινα  - Κέφαλος στο νησί της Κω, Νάουσα Πάρου και ορεινή Νάξος. Επίσης, όποιες άλλες περιοχές  προκύψουν από την συνεργασία Περιφέρειας και Διοίκησης του ΕΚΑΒ, ότι πρέπει να προστεθούν, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση για την χρηματοδότηση, να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από το ΕΚΑΒ οι προαναφερθείσες περιοχές και ταυτόχρονα να νομοθετηθεί η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης της χρηματοδότησης – η οποία, σημειωτέον, γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – προκειμένου οι ανάγκες των νησιών να καλυφθούν εντός του 2020.




Το Γραφείο Τύπου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :