Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες: Τυροκομείο, τζαμπούνα, ντουμπάκι, κοτσάκι και... ΝΑΞΟΤΑΝΙΛ!

Για τρίτη μέρα σήμερα συνεχίστηκε το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, υπενθυμίζεται, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Ο Μ. Κωνσταντινίδης σήμερα έκανε δύο lives, κοινό στοιχείο των οποίων ήταν η ενεργή παρουσία του Προέδρου της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, σε αυτά! Μάλιστα, ο Δ. Καπούνης όχι μόνο μίλησε στην κάμερα αλλά είπε και μια… ατάκα που προκάλεσε αίσθηση!
Στο πρώτο του live, ο Μ. Κωνσταντινίδης βγήκε στον «αέρα» στην εκπομπή «Από τις Έξι» από το…
Τυροκομείο της «Ένωσης»! Δίπλα του είχε τον Δ. Καπούνη, ο οποίος μίλησε για τα εκλεκτά προϊόντα της Ε.Α.Σ. Νάξου και τον ρόλο που αυτή και ο πρωτογενής τομέας παίζουν στην οικονομία του νησιού, ενώ εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αισιοδοξία του ότι το φετινό καλοκαίρι στο, ανέγγιχτο από τον κορονοϊό, νησί μας θα κυλήσει καλά.
Επίσης, ο Δ. Καπούνης προσκάλεσε επίσημα τον Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, να έλθει στη Νάξο (που είναι ένα από τα αγαπημένα του νησιά, όπως ο ίδιος είπε χθες!), ενώ συνέστησε (χαριτολογώντας) σε όλους αυτό το καλοκαίρι να πάρουν... ΝΑΞΟΤΑΝΙΛ (κι αυτό που εννοούσε είναι ότι κάλεσε όλους να επισκεφθούν την, πεντακάθαρη από κορονοϊό, Νάξο και να απολαύσουν τις ομορφιές της και όλα όσα μπορεί να προσφέρει)!
Δείτε το απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=3zL63Z0LiY8
Λίγη μόνο ώρα αργότερα, ο Μ. Κωνσταντινίδης ξαναβγήκε live, αυτή τη φορά στον «αέρα» της εκπομπής «Συνδέσεις».
Με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και το μπλε του Αιγαίου οι συντελεστές και οι τηλεθεατές της εκπομπής πήραν γεύση από… παραδοσιακή ναξιώτικη τζαμπούνα και ντουμπάκι, τα οποία έπαιξαν δύο νεαροί δεξιοτέχνες οργανοπαίκτες! Οι νεαροί, εξάλλου, εξήγησαν στον Μ. Κωνσταντινίδη πώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική παράδοση του τόπου μας αλλά και πώς βίωσαν την καραντίνα (ενώ σκάρωσαν και ένα κοτσάκι στο οποίο έκαναν... έμμεση αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι)!
Στην κάμερα μίλησε και ο Δημήτρης Καπούνης, που αναφέρθηκε εκ νέου στα σπουδαία προϊόντα της «Ένωσης» και στον ρόλο που αυτή παίζει στην οικονομία της Νάξου.
Δείτε το απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=iI5zYmX48HQ&t=1s
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :