Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019

Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Με αφορμή τη διακοπή της επιχορήγησης από την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ναξου προς το ίδρυμα στήριξης του Νοσοκομείου- Κ.Υ Νάξου για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, επιβεβαιώνεται η θέση μας για τον χαρακτήρα του συστήματος υγείας και ότι δεν αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα  με αποσπασματικές λύσεις και χορηγούς.

  Μετά την δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, την εντατικοποίηση της εργασίας  λόγω της υποστελέχωσης και των περιορισμένων προσλήψεων, με την μεταφορά στους ......δήμους της ευθύνης για τον τομέα της υγείας με τον Κλεισθένη,  χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, η λειτουργία των δομών υγείας εναπόκειται στους χορηγούς, στη διπλή και τριπλή φορολόγηση των πολιτών μέσω του κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων και των δήμων, ενώ παράλληλα ανθεί η επιχειρηματική δράση σ’ αυτήν.  Η υγεία και το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα.

  Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Εμείς παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με ευθύνη του  κράτους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Άμεσες προσλήψεις, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

   Δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών (νοσοκομείο, περιφερειακά ιατρεία) με πλήρη εξοπλισμό, που θα παρέχουν  πλήρη ιατρική φροντίδα και πρόληψη.

Καλούμε όλους τους δημότες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που παλεύει για τις λαϊκές ανάγκες.

 

Ναξος 7-4-2019

 

 

 

 

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Clipping Path είπε...



Great Post! Its Looking good.. Thanks for Sharing