Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019

Κοίταζαν το βυθό και δεν πίστευαν στα μάτια τους – Δείτε τι έκρυβε ο βυθός στο λιμάνι της Σύρου

Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού  βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και προσέλκυσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον είναι και πάλι σε πλήρη εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’ της Κατερίνας Τοπούζογλου,  εκπαιδεύτριας ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας υποβρύχιας σκοποβολής.

Περίπου 2 τόνοι σκουπιδιών (μεταξύ άλλων ένα μηχανάκι, ένα.... χριστουγεννιάτικο δέντρο, a/c’s, κατσαρόλες, ένα παιδικό καρότσι, κ.α) συγκεντρώθηκαν από την παραλία Λαδόπουλου στη Σύρο, όπου πραγματοποιήθηκε παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός στα πλαίσια της αποστολής #KeepAegeanBlue μια συνεργασία του οργανισμού All For Blue με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στην δράση καθαρισμού της παραλίας συμμετείχαν 200 μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Σύρου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Σύρου, ενώ στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν δύτες συνεργάτες του Οργανισμού “All For Blue, καθώς και εθελοντές δύτες από το καταδυτικό κέντρο του Αντώνη Πρίντεζη Greekscuba diving center.
Τα σκουπίδια απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή οχημάτων τόσο του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όσο και ιδιωτών.
Είχε προηγηθεί, ως είθισται, περιβαλλοντικό σεμινάριο με αντικείμενο την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» του Σχολικού Συγκροτήματος των Λυκείων. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, η Κατερίνα Τοπούζογλου μίλησε στους μαθητές των δύο σχολείων για την σημασία της προστασίας της θάλασσας και τρόπους προστασίας των θαλάσσιων ζώων, για την αποφυγή των πλαστικών μιας χρήσης και για το μύθο των βιοδιασπώμενων πλαστικών.
Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας “Keep Aegean Blue” που ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue” συνεχίζεται, με επόμενους σταθμούς την Άνδρο (16 Απριλίου), την Τήνο (17 Απριλίου), τη Μύκονο (18 Απριλίου) και την Κάρπαθο (8 Μαΐου).



https://cyclades24.gr/2019/04/syros-limani-mixani-all-four-blue/
 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :