Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου εκδρομή στο ναό της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο δημοφιλή και αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    14 ευρώ για ενήλικες   και 
                                           10 ευρώ για παιδιά και φοιτητές
 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων :   τηλέφωνο 6948-754401
 
Αναχώρηση 8:00 π.μ.  από Βεΐκου 4, Γαλάτσι (έξω από την Εθνική Τράπεζα). 
Στάση για καφέ μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου. 
Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Τρίπολης και ....μέσω της Ολυμπίας οδού συνεχίζουμε για την περιοχή της Μεγαλόπολης. Κατευθυνόμαστε προς Ίσαρι- Βάστα. 
Συνεχίζουμε, σε μια πανέμορφη κατηφορική διαδρομή προς το ναό της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο δημοφιλή και αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050 και 1100 προς τιμήν της οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. 
Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στο ναό, θα κατευθυνθούμε, είτε ακολουθώντας το μονοπάτι είτε με το πούλμαν, μια απόσταση περίπου 300 μ. προς τη θέση «Νερόμυλος» όπου υπάρχει παραδοσιακή εξοχική ταβέρνα. Σε αυτήν την ταβέρνα θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μηχανισμό του νερόμυλου, τον οποίο έχουν αποκαταστήσει οι ιδιοκτήτες και λειτουργεί κανονικά.
Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση για καφέ στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
Άφιξη στο Γαλάτσι.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :