Τρίτη, Απριλίου 16, 2019

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες – Ακινητοποιημένο το ταχύπλοο στο λιμάνι του Πειραιά

Τεράστια ταλαιπωρία και πολύωρη καθυστέρηση στην αναχώρησή τους υπέστησαν οι επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν σήμερα Δευτέρα (15/4) από τον Πειραιά για τις Δυτικές Κυκλάδες και συγκεκριμένα για τα νησιά Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, με το ταχύπλοο “Speedrunner3”.
Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για τις 12.00 το μεσημέρι, αλλά στους επιβάτες, που είχαν αρχίσει να καταφτάνουν από πολύ νωρίτερα για τον απόπλου, απαγορεύτηκε η είσοδος στο..
πλοίο επειδή γινόταν έλεγχος – επιθεώρηση καταλληλότητας από το επιθεωρητές του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Η επιθεώρηση είχε ξεκινήσει από τις 11.00, αλλά επειδή θα γινόταν έλεγχος και σε ειδικά εξαρτήματα της μηχανής του καραβιού, παρήλθε η ώρα του προγραμματισμένου απόπλου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες (και τα αυτοκίνητα), που σχημάτιζαν ουρές πάνω στο ντόκο, να χάσουν την υπομονή τους, να εξεγερθούν δικαιολογημένα και να ζητούν ενημέρωση και εξηγήσεις από τους υπευθύνους της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Αρχικά, ο ύπαρχος του πλοίου ενημέρωσε τον κόσμο για την επιθεώρηση και ανακοίνωσε ότι, επισήμως, το δρομολόγιο θεωρείται ακυρωμένο και όσοι επιβάτες επιθυμούν, μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν με το πλοίο “Διονύσιος Σολωμός”, που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 14.30.
Στη συνέχεια, όμως, οι αξιωματικοί του “Speedrunner3” έλεγαν πως υπάρχει περίπτωση το πλοίο να αναχωρήσει, χωρίς όμως να διευκρινίζουν με πόση ώρα καθυστέρηση, ζητώντας από τον κόσμο να κάνει λίγη υπομονή για να υπάρξει η νέα επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.
Έτσι, γύρω στις 13.20 κι ενώ κάποιοι επιβάτες είχαν αποχωρήσει ακυρώνοντας τα εισιτήριά τους (για να ταξιδέψουν με το άλλο πλοίο), οι άνθρωποι του “Speedrunner3” κάλεσαν τους επιβάτες να επιβιβαστούν στο πλοίο.
Τελικά, μετά από πολύωρη καθυστέρηση και ταλαιπωρία των αγανακτισμένων ανθρώπων κάτω από τον ήλιο (ευτυχώς δεν είχε αρχίσει ακόμα η βροχή), η αναχώρηση του ταχύπλοου έγινε στις 14.40.
Από το πλοίο και την πλοιοκτήτρια εταιρία δεν ήθελαν να μας κάνουν επίσημες δηλώσεις πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αλλά, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας (καθώς βρεθήκαμε επί τόπου), η επιθεώρηση ήταν μεν προγραμματισμένη, αλλά για νωρίς το πρωί και υπολογιζόταν ότι δεν θα επηρέαζε τον απόπλου. Οι επιθεωρητές, όμως, ήρθαν πολύ αργότερα και γι αυτό υπήρξε η αναστάτωση, η καθυστέρηση και η μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου…




https://cyclades24.gr/2019/04/speedruner-talaiporia-kathisterisi/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :