Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Νικόλας Λειβαδίτης(nL) – «Πόση μουσική μπορεί να κρύβει ένα δωμάτιο 5,16 τ.μ.;»

Ελάτε μαζί μας να το ανακαλύψουμε μέσα από ένα βίντεο προπομπό του επερχόμενου ολοκληρωμένου άλμπουμ του Νικόλα Λειβαδίτη(nL).
 Δεκαέξι μουσικά όργανα παιγμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά και κλειδιά, γραφομηχανές, κούτες, ταψιά κ.α σε ρόλο μουσικών οργάνων συνθέτουν μία μουσική εικόνα και ένα μουσικό αποτέλεσμα που αξίζουν προσοχής.
Σύγχρονος ήχος, αναλογική ποιότητα αλλά και νοσταλγικότητα αφού όλες οι ηχογραφήσεις, καθώς και η βιντεοσκόπηση, πραγματοποιήθηκαν σε αναλογικές κασέτες.
Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν σ' ένα δωμάτιο 5,16 τ.μ.
Το άλμπουμ θα έχει τίτλο "5,16 τ.μ.", θα περιλαμβάνει επτά νέα κομμάτια και .....
αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαΐου.
Σκηνοθεσία:
Break The Couch
Η μίξη έγινε στο Studio Mythos από τον Θανάση Γκίκα.

Νικόλας Λειβαδίτης(nL) | 5,16 τ.μ. -  (Promo video)

Οfficial links


Πρόλογος της Αντιγόνης Κολοβέντζου
Ποιήτρια και αρθρογράφος στο musicity.gr

 Γύρω το μήκος και το πλάτος και εσύ να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων. Στριμώχνεις τα όνειρα και τη μουσική σ’ ένα κουτί ,που δεν ξέρεις ποτέ, αν θα μπορέσεις να το ξανανοίξεις. Στο ένα χέρι κουνάς τα κλειδιά, από πόρτες που έκλεισαν και από εκείνες που ίσως ανοίξεις  στο μέλλον και  κρατάς το ρυθμό από το χρόνο, που ρέει στο άλλο χέρι σαν τη άμμο από ένα παιχνίδι παλιό.
   Από το παράθυρο ο ήλιος να φωνάζει για κυνηγητό και εσύ μες την ντουλάπα με ένα φακό να χαζεύεις τα άλμπουμς με φωτογραφίες από μικρές αποτυχίες. Σ' έχουν δέσει στην άκρη του κρεβατιού. Το παιδικό δωμάτιο το βράδυ κρύβει μυστικά, που μόνο ένα παιδί μπορεί να ξέρει. Τα όνειρα έχουν ποτίσει τους τοίχους και μ' ένα μαγικό τρόπο τις Κυριακές με βροχή ξεφεύγουν από τις ρωγμές της μνήμης, όταν η μητέρα ετοιμάζει φαγητό στην κουζίνα. Είναι έτοιμο. Έλα. Με ακούς;
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :