Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019

Η λάσπη είναι το υλικό που τους ενώνει


Άρθρο του Χρήστου Ευστρατίου, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Νοτίου Αιγαίου

Τελευταία μπορούν όλοι να δουν πιο  καθαρά όλη την πορεία αυτών που προσπαθούν εδώ και καιρό να δυναμιτίσουν την πρόοδο στα νησιά μας, μόνο και μόνο επειδή αυτό θα τους έδινε ένα όπλο για να στρέψουν εναντίον της Περιφερειακής αρχής και του Γιώργου Χατζημάρκου.

Η πρώτη μεγάλη απόπειρα να σταματήσει ένα έργο κοινής ωφελείας στη Ρόδο,  είχε γίνει με το Φράγμα Γαδουρά. Όλοι θυμόμαστε τον πόλεμο, τις απειλές έναντι των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, τις απαράδεκτες δικαστικές καθυστερήσεις που οδήγησαν σε δύσκολες συνθήκες για μας τους..... Ροδίτες το καλοκαίρι του 2017, μέχρις ότου δικαιωθεί πλήρως η Περιφέρεια σε κάθε επίπεδο. Με σκοπό τους να βλάψουν τον Περιφερειάρχη, αδιαφορώντας για την τεχνητή έλλειψη του βασικού αγαθού που δημιουργούσαν για να πετύχουν αυτό τον σκοπό.

Το ίδιο ακριβώς επιχείρησαν να κάνουν με ένα άλλο τεράστιας σημασίας  πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ στη Ρόδο, αυτό της οδικής ασφαλείας την νύχτα, το οποίο η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει να λυθεί για τα καλά ,δηλαδή με φωτισμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με οικολογικά φώτα led, για το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και με εγγυημένη απόδοση για 10 ολόκληρα χρόνια (μέχρι 48 ώρες θα μπορεί να βρίσκεται φωτιστικό εκτός λειτουργίας, τόσο αυστηρό είναι το πλαίσιο που βάλαμε), γιατί δεν αξίζει τίποτα λιγότερο η Ρόδος μας.

Και εδώ ,σε αυτόν το διαγωνισμό από νωρίς αρχίσανε τα “όργανα”, προσφυγές κλπ .Κατανοητό μέχρις ένα σημείο, για ένα μεγάλο διαγωνισμός.

Εδώ λοιπόν, ακριβώς επειδή το πλαίσιο για τέτοιους διαγωνισμούς είναι καινούργιο, υπεβλήθη ένα πρώτο σχέδιο στην αρχή, που είχε δημιουργηθεί για να ελέγχει τους διαγωνισμούς πριν αυτοί πάρουν τη δικαστική οδό. Η αρχή έκανε τις παρατηρήσεις της, και η Περιφέρεια τις ενσωμάτωσε στον καινούργιο διαγωνισμό που τελικά προκήρυξε .

Και σε αυτό το σημείο άρχισε το μένος και η λάσπη. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αλλά για τα δικά τους οφέλη,  αιφνιδιάστηκαν  από το γεγονός ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος επέλεξε την οδό του νέου διαγωνισμού, αντί να πατήσει την νάρκη που είχαν στήσει, με διαρκείς διορθώσεις που θα χρειαζότανε ο προηγούμενος .Και αυτό επειδή ο Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή ενδιαφέρονται για τον φωτισμό του οδικού δικτύου και γιαυτό επέλεξαν την πιο γρήγορη οδό, έστω και αν αυτό σήμαινε περισσότερη δουλειά. Αυτήν δεν την φοβηθήκαμε ποτέ.

Και τώρα, αφού και σε αυτή την περίπτωση η Περιφερειακή αρχή δικαιώθηκε πλήρως, πάλι σε όλα τα επίπεδα και πάλι αφού η άλλη πλευρά είχε συρθεί σε λάσπη ,απειλές ,μηνύσεις (ναι φτάσανε και σε αυτό ) και με όλη τους τη δύναμη προσπάθησαν να ακυρώσουν και αυτό το διαγωνισμό ,προσπάθησαν δηλαδή να εμποδίσουν τον φωτισμό του οδικού δικτύου.

Το νέο τους χαμηλό είναι βέβαια ότι τώρα - μετά που ο νέος διαγωνισμός κρίθηκε  απολύτως σύννομος και επωφελής για το δημόσιο συμφέρον από  κάθε άποψη - προφασίζονται ότι δεν είναι αυτός ο διαγωνισμός τον οποίο δεν θέλανε αλλά ο ... προηγούμενος (ο οποίος δεν προχώρησε και για τον οποίο δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος - γιατί ξαφνικά δήθεν αυτό τους ένοιαξε ).

Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα. Διότι για αυτόν ακριβώς τον διαγωνισμό ο Παναγιώτης  Κουνάκης έλεγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 (στη συζήτηση για αυτόν ακριβώς τον διαγωνισμό και όχι κανέναν άλλο) ότι «Θεωρώ ότι ο Διαγωνισμός αυτός πρέπει να ακυρωθεί» και ότι “αυτός ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά λάθη ,σκιές, στεναχώριες”, καταλήγοντας με την απειλή “Να καταλήξουμε σε μηνύσεις”;.


Να λοιπόν που όπως απεδείχθη περίτρανα αυτός ο διαγωνισμός δεν είχε ούτε λάθη ούτε σκιές , κρίθηκε στο σύνολό του και σε κάθε του βήμα από ανώτατο δικαστήριο και βρέθηκε απόλυτα καθαρός και σύννομος.

Η μόνη σας «στεναχώρια»  κύριοι, είναι ακριβώς αυτό, ότι η Περιφερειακή αρχή κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και πρόλαβε να περάσει από όλες τις διαδικασίες σε χρόνο που δεν φανταζόσασταν. Αν βέβαια τον ακυρώναμε, όπως θέλατε και δηλώνατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (τα πρακτικά για την ακρίβεια μπορείτε να τα ελέγξετε και εσείς και όποιος επιθυμεί), τότε δεν θα είχαμε φως στο οδικό δίκτυο και αυτό θα σας βόλευε πάρα πολύ,  γιατί θα σας έφταιγε (όπως για όλα τα άλλα)ο Χατζημάρκος.  Ειλικρινά θα περίμενε κανείς τουλάχιστον μια συγνώμη αν όχι συγχαρητήρια για το τόσο αναγκαίο αυτό έργο (που ξαφνικά λέτε ότι το θέλατε κιόλας!!).

Αλλά και μηνύσεις τελικά έγιναν. Επαναλαμβάνω,  γιατί επιμένετε στη σύγχυση  με τον διαγωνισμό που δεν έγινε;  Μηνύσεις (ένορκες μηνυτήριες αναφορές) έγιναν για τον διαγωνισμό που κρίθηκε από το δικαστήριο, οι οποίες περιέχουν άδικες αναφορές για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Έγιναν από μέλη της παράταξης Γλυνού ,δηλαδή από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που τυγχάνει να είναι και υποψήφιοι με την παράταξη Γλυνού.

Έγιναν για να εμποδίσουν τον φωτισμό του οδικού δικτύου στη Ρόδο .

Έγιναν για να καθυστερήσουν όσο μπορούν τη διαδικασία ώστε να μην προλάβει ο Χατζημάρκος να βάλει φώτα.

Έγιναν γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι να μην φανεί το έργο του Χατζημάρκου και ας είναι η Ρόδος χωρίς φώτα ,και ας είναι η Ρόδος χωρίς νερό.

Νομίζετε ότι  αν τη διαδικασία καθυστέρησης την κινεί υποψήφιος του Γλυνού εκτός Ρόδου,  οι Ροδίτες δεν θα το συνδέσουν.  Νομίζετε ότι κοιμόμαστε;

Αλλά βλέπετε η λάσπη είναι συνδετικό υλικό και εύκολα διακρίνει κανείς ποια είναι τα κοινά κίνητρα και τα κοντόφθαλμα συμφέροντα αυτών που τη χρησιμοποιούν .

Εμείς και η πλειοψηφία των Ροδιτών επιλέγουμε να πάμε μπροστά τα νησιά μας. Όση λάσπη κι αν μας ρίξουν, αφού μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν και μόνο με αυτό πολιτεύονται, πάνω μας δεν κολλάει.

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :