Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016

ΕΝΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ»

Οι ΑΝΕΛ Κυκλάδων μου επιτέθηκαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς διότι τόλμησα να ασκήσω κριτική στην αξιοπιστία του Συγκυβερνήτη και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Το άρθρο μου βρίσκεται εδώ.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπαίνω στον κόπο να.....
τους απαντήσω είναι διότι με αποκαλούν τυχοδιώκτη χωρίς να απαντούν σε κανένα από τα συγκεκριμένα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκα.

Γι’ αυτό ρωτάω και πάλι:

Είχε δηλώσει ο Πάνος Καμμένος ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση εάν ψηφισθεί τρίτο μνημόνιο, εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, εάν ψηφισθούν νέα επώδυνα μέτρα, χωρίς να ξεχνάω τις περιπτώσεις Μουζάλα και Φίλη;

Ψηφίσθηκαν όλα τα παραπάνω ναι ή όχι;
Και από ποιον ψηφίσθηκαν;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν παραιτήθηκε όπως δεσμεύθηκε, αλλά υπερψήφισε όλα τα παραπάνω.

Ρωτάω επίσης:

O Πάνος Καμμένος δεν ήταν λάβρος κατά των offshore εταιριών;

Γιατί δέχθηκε με νόμο δύο ημερών να αμνηστευθούν οι μέτοχοι τέτοιου είδους εταιριών; Εξυπηρετούσε σε κάτι ο νόμος των δύο ημερών;

Και όταν ο νόμος επεκτάθηκε στην μετοχική σχέση για κάθε είδους εταιρία με έδρα εκτός Ελλάδας τι έκανε; Γιατί δεν απαιτεί την εφαρμογή του νόμου; Μήπως γιατί γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι εκτός Ευρωπαϊκού Πλαισίου και θα καταπέσει, αλλά ταυτόχρονα ήταν ένας νόμος λαϊκίστικου γιουρουσιού για να ξεχασθεί ο επίδικος των δύο ημερών;

Οι απαντήσεις που απαιτούνται πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Σε ότι αφορά τα γενικόλογα για στήριξη των νησιών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (προφανώς λόγω της παρουσίας του Πάνου Καμμένου) θα αφήσω τους ΑΝΕΛ Κυκλάδων να μοιρασθούν τις ευθύνες τους με τους κυρίους Συρμαλένιο, Μανιό και Συρίγο για:
§  To ΦΠΑ στην εστίαση
§  Το ΦΠΑ 24% στα νησιά
§  Την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει
§  Την καταβαράθρωση του τουρισμού σε ορισμένα νησιά και την μείωση σε πολλά άλλα
§  Την περικοπή των συντάξεων που τώρα αποκαλείται επαναϋπολογισμός και εφαρμογή του νόμου (του δικού τους νόμου)
§  Την αύξηση του φόρου εισοδήματος
§  Την επιβολή νέων φόρων στα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τον καφέ, το κρασί, την μπύρα, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση ακόμη και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
§  Την φτωχοποίηση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών
§  Την πλημμύρα των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με λαθρομετανάστες

Ρωτάω επίσης αφού είναι τόσο λαοπρόβλητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί χρειάζεται να σταλούν 5.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει ο πρωθυπουργός της κατάργησης των μνημονίων, της απόδοσης 13ης σύνταξης, της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ κλπ.;

Σε ότι αφορά τα εγκαίνια σε Σαντορίνη και Πάρο κλπ. ας μη το συζητάμε.

Τα γραφικά περί διαπλοκής αφήνω να τα απαντήσει ο Πάνος Καμμένος.

Ήδη έχει τοποθετηθεί για τον κουμπάρο του και δεν ανακατεύομαι σε οικογενειακές υποθέσεις.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το τριήμερο σόου Παππά ήταν το εύκολο κομμάτι. Το τρίμηνο που ακολουθεί θα είναι το δύσκολο και έχουν ήδη αρχίσει να το αντιλαμβάνονται.

Έως τότε καλό είναι ο Πάνος Καμμένος να συστήσει στον κουμπάρο του να τακτοποιήσει τα φέσια στην Σαντορίνη.

Ας απαντήσω όμως και στον χαρακτηρισμό πολιτικός τυχοδιώκτης.

Να θυμίσω στους ΑΝΕΛ ότι προσωπικά στις τελευταίες εκλογές είχα ζητήσει όλοι οι υποψήφιοι των Κυκλάδων να δημοσιοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα βιογραφικά τους για να γνωρίζουν οι Κυκλαδίτες ποιος είναι ποιος και ποιος τους ζητάει την ψήφο τους. Δυστυχώς δεν είδα καμία αντίδραση στην πρόταση διαφάνειας ενός «τυχοδιώκτη».

Σαν τυχοδιώκτης επίσης φρόντισα για:
§  Την ανακατασκευή του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου Σύρου
§  Την παράδοση καινούργιου εξοπλισμού στο Σύλλογο Κατ’ Οίκον Νοσηλείας
§  Τη χρηματοδότηση της ΜΑΦ στον Άγιο Σάββα με παράκληση την εξυπηρέτηση των Κυκλαδιτών
§  Τη στήριξη της Ένωσης Πολυτέκνων, του Συλλόγου Καρκινοπαθών, των πατριωτικών συλλόγων Κιμώλου, Ηρακλειάς και Σύρου, πολιτιστικούς συλλόγους, κλπ.
§  Τη χρωματική επισκευή της Έπαυλης Τσιροπινά και του Αγίου Παντελεήμονα
§  Τη Χριστουγεννιάτικη χαρά σε όλα τα παιδιά (ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλλου, θρησκεύματος και ηλικίας) στα δέκα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων
§  Την εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη του τουρισμού σε Σύρο και Τήνο
§  Την κάλυψη μερικώς της θέρμανσης του γηροκομείου Σύρου κλπ.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα διότι ως «τυχοδιώκτης» σε πολλές από αυτές τις δράσεις δεν επεδίωξα ούτε μια φωτογραφία.

Εάν επομένως είμαι τυχοδιώκτης το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα παραπάνω. Διότι οι δράσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση ούτε με το κόμμα στο οποίο ανήκω και βεβαίως ούτε με χρήματα του δημοσίου.

Προφανώς κάποιοι δεν με θεωρούν τυχοδιώκτη και με εμπιστεύονται.

Σε ότι δε αφορά την αναφορά σε κομματικές παρωπίδες είναι επίσης γνωστό ότι δημόσια στον ΑΝΤ1 και σε δημοσιογράφο σύζυγο υπουργού του Σαμαρά δήλωσα ευθέως και ευθαρσώς την διαφωνία μου για την ένταξη στην ΝΔ συγκεκριμένου προσώπου. Όπως δεν δίστασα να επικρίνω ως λαϊκιστή υπουργό της τότε κυβέρνησης.

Μπορεί να είμαι «τυχοδιώκτης» κατά τους ΑΝΕΛ αλλά είμαι απολύτως ελεύθερος να εκφράζω την άποψή μου διότι δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν με ελέγχει κανείς.

Αντίθετα θα ήθελα να συστήσω στους φίλους των ΑΝΕΛ να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη διότι η μακρά επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή μου παράσχει τη δυνατότητα να γνωρίζω έργα και ημέρες στελεχών των ΑΝΕΛ εντός και εκτός Κυκλάδων.

Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να με χαρακτηρίζει τυχοδιώκτη.

Τουλάχιστον εάν δεν έχει τα κότσια να βάλει το όνομά του κάτω από τις ύβρεις και βεβαίως να αναλάβει και τις ευθύνες του γι’ αυτό.

Σε κάθε περίπτωση εάν εγώ είμαι τυχοδιώκτης, πώς θα χαρακτήριζαν οι ΑΝΕΛ Κυκλάδων αυτούς που έκαναν χιλιάδες κωλοτούμπες, μερικές εκ των οποίων αναφέρονται πιο πάνω;


Γιώργος Βακόνδιος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :