Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016

Καταγγέλλουμε αυτό το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων και των λαϊκών οικογενειών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ
«Σε νέα επίθεση πέρασε και πάλι η κυβέρνηση, καρατομώντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις μας.
Τι πάει να πει "κύρια", "επικουρική", ΕΚΑΣ ή "εφάπαξ". Μειώνεις έστω και ένα από αυτά, μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα - ότι απέμεινε - των συνταξιούχων, αλλά ακόμα και τη ζωή τους...
Καταγγέλλουμε αυτό το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων και των λαϊκών οικογενειών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (όπως έκαναν και οι προηγούμενες) με τις πρακτικές της μας φτωχοποιεί. Θα έχει και......
συνέχεια. Δεν θα σταματήσουν εδώ. Έρχεται ο αυτόματος "κόφτης" σε μισθούς και συντάξεις, αν δεν πιάνονται οι στόχοι, όπως λένε!!
Στο χώρο της Υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικό χαρακτήρα. Στην Υγεία - Πρόνοια δίνονται λιγότερα χρήματα από πέρυσι, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ενώ πληρώσαμε μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα, τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται και να είμαστε ο στόχος αυτών που πλουτίζουν σε βάρος του λαού.
Η φορολογία μας έχει τσακίσει. Είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες οι τράπεζες, το κράτος και τα επενδυτικά γεράκια θα μας αρπάζουν τα σπίτια.
Εμείς απαντάμε ότι χρειάζεται αγώνας ταξικός και οργανωμένος. Μόνο έτσι, όσους αντιλαϊκούς -αντισυνταξιουχικούς νόμους κι αν περάσουν αυτοί ή οι επόμενοι, θα μείνουν στα χαρτιά.
Καλούμε τους συνταξιούχους να οργανωθούν στο Ένωσή μας, για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας και να αντιπαλέψουμε την κατάσταση που μας έχουν φέρει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να την ανατρέψουμε. Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας.
Εδώ και τώρα αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας!
Το φθινόπωρο προβλέπεται και θα είναι καυτό!
Αγωνιστικά διεκδικούμε:
- Αποκατάσταση των συντάξεών μας.
- Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης.
- Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
- Να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιουχικών νόμων.
- Δωρεάν δημόσια περίθαλψη - πρόληψη.
                                                                         

                                                                    Νάξος 9 Σεπτέμβρη 2016


                                                   Για το Δ.Σ.                 Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας      Κων/νος Χωριανόπουλος                               Αντώνης Κονδύλης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :