Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Προβολή της ταινίας ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ του Ι.Καμπανέλλη

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε....
θεατρικά έργα του.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ σε σενάριοΙάκωβουΚαμπανέλλη και Νίκου Κιούση και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1957 και πρωταγωνιστούν: Ορέστης Μακρής, Αντιγόνη Βαλάκου, Βασίλης Αυλωνίτης, Χριστίνα Καλογερίκου, Γεωργία Βασιλειάδου, Στέφανος Στρατηγός, Παντελής Ζερβός, και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Με μουσική του Μάνου Χατζηδάκη.
                                               
                                                            ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο κυρ-Ανέστης, ένας ηλικιωμένος αμαξάς, σε μια εποχή που το αυτοκίνητο πλέον κυριαρχεί, δεν επιθυμεί ν’ εγκαταλείψειτη δουλειά του. Παρόλα αυτά, αναγκάζεται να πουλήσει την άμαξά του και να βγει στους δρόμους με μια βαλίτσα για να πουλήσει τσιγάρα. Δεν το αντέχει όμως…                           
Η ταινία εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του ΚάρλοβιΒάρι το 1958, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις η ερμηνεία του Ορέστη Μακρή.
                                               
Σας περιμένουμε κι αυτή την Πέμπτη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης να απολαύσουμε παρέα μια ακόμα ταινία σε σενάριο του μεγάλου μας Ναξιώτη συγγραφέα.


                                    Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :