Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016

Εγγραφές στο παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου

Παρ. Ε . Α – Παράδοσης
           Κλείνοντας ένα Χρόνο Λειτουργίας και 44 χρόνια Διδασκαλίας                 
Ξεκινάμε  Δυναμικα - Ξεκινάμε Παραδοσιακά - Ξεκινάμε αυθεντικά
 Ξεκινάμε μαθήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνο τον εμπειρότερο δάσκαλο παραδοσιακών χορών που επί 44 χρόνια, διδάσκει, παρακολουθεί και διδάσκει σε σεμινάρια, ερευνά τα έθιμα , τους χορούς  και τα τραγούδια της Σύρου.
Συνεργάτες δάσκαλοι, Σολάρης Γιώργος , Σολάρης Γιάννης και Φραγκογιάννη Μαρία.
Κλείνουμε ένα χρόνο λειτουργίας μαζί με τους 150 χορευτές μας όλων των......
ηλικιών.
Παρά το ελάχιστο χρόνο λειτουργίας το ''ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ''  έδωσε δείγματα , υπευθυνότητας, αυθεντικότητας συμμετέχοντας και οργανώνοντας  αρκετές εκδηλώσεις.
                   Απολογισμός  των  Εκδηλώσεων
*Πίτα χορευτικών ομάδων , *παραδοσιακοί λουκουμάδες του Αγίου Ανδρέα , *παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς στην πλατεία Μιαούλη την παγκόσμια ημέρα παιδιού ,*Συμμετοχή των μικρών χορευτικών ομάδων στο Θέατρο Απόλλων στην εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με οργάνωση του  Συλλόγου επαγγελματιών και επιχειρηματιών του ιστορικού κέντρου ΕΡΜΗΣ’’ , *Κάλαντα με το παραδοσιακό καραβάκι  , *παρουσίαση παραδ. Χορών στην Πίτα της αιμοδοσίας ,* Οργάνωση παραδοσιακών χορών την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία με συνεργασία όλων των συλλόγων της Σύρου , * Παραδοσιακά παιχνίδια στο Γαλησσά στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ,* Παραδοσιακά Παιχνίδια στην πλατεία Μιαούλη συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων , *Οργάνωση και αναβίωση των Ζεϊμπεκιών στην Άνω Σύρο και στην Ερμούπολη μετά από 96 χρόνια,* Σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακού στεφανωτού ,* Μαθήματα εκμάθησης και αναβίωσης του εθίμου του ξυλοπόδαρου, *Συνεστίαση μεγάλων χορευτικών ομάδων ,* Συμμετοχή χορευτικής ομάδας σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο , *Μαθήματα κατασκευής του Συριανού παραδοσιακού Λάζαρου στο Δημοτικό Σχολείο του Μάνα, *Δεκαήμερο έκθεση Παραδοσιακών Παιχνιδιών στον Δήμο Νέου Κορδελιού- Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη και προβολή στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ3  και 4Ε, *Συμμετοχή με την ανδρική χορευτική ομάδα στην Τήνο σε χορευτική παράσταση του Συλλόγου Γυναικών Τήνου , * Οργάνωση και αναβίωση του εθίμου του κλήδονα όπως γίνονταν στην Άνω Σύρο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου , τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου και το ΚΑΠΗ – Τμήμα Άνω Σύρου , * Μικρή χορευτική παράσταση από τις μικρές χορευτικές ομάδες στο Γηροκομείο των καλογριών και κέρασμα των ηλικιωμένων , *Συμμετοχή της μικτής εφηβικής χορευτικής ομάδας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Ανάσταση ,*Συμμετοχή της μικτής χορευτικής ομάδας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Φολέγανδρο , Ελληνική βραδιά αφιερωμένη στα Αρμενάκια που φιλοξενούνται στο Κίνι με την συμμετοχή εφηβικού μεικτού χορευτικού τμήματος μας  , της μουσικής σχολής του Αρίστου Βαμβακούση και των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του Ιστορικού κέντρου‘’ ΕΡΜΗΣ’’ που προσέφεραν φαγητά  αναψυκτικά και δώρα   . Φαγητά προσέφεραν και γονείς των χορευτικών τμημάτων . ΚΑΙ  αρχίζουμε την νέα μας χορευτική περίοδο με μία Χορευτική Παράσταση στις 28 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ με χορούς από την Μικρά Ασία.
Επίσης ο υπεύθυνος δάσκαλος του χορευτικού μας Νίκος Σολάρης για την προσφορά του στην παράδοση και τον Πολιτισμό της Σύρου βραβεύτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μάνα και από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου. Ο Νίκος Σολάρης έχει τιμηθεί για την προσφορά του στο Πολιτισμό  και  για την λαογραφική του έρευνα για τις παραδόσεις της Σύρου Δέκα  φορές( Δε είναι τυχαίο ) . Αυτό δείχνει πόσο υπεύθυνα , αυθεντικά πορεύεται το Παραδοσιακό μας Εργαστήρι , Παρ .Ε. Α.  - Παράδοσης.
Σας περιμένουμε στην Παρ. Ε . Α. της παράδοσης για να μάθετε χορούς από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος.
Από Εφέτος θα υπάρχει διδασκαλία Συριανών τραγουδιών και χορών που αποκλειστικά έχει φέρει στην επιφάνεια και έχει κατοχυρώσει ο Νίκος Σολάρης μετά από μακροχρόνια έρευνα και καταγραφή.
Πολλές Εκπλήξεις – Πολλές δραστηριότητες – πολλά ταξίδια.
Διατηρούμε ,  Τμήματα ενηλίκων , Ειδικά τμήματα γονέων πρωινά, ειδικά τμήματα μόνο αγοριών , ειδικά τμήματα ενηλίκων ανδρών αρχαρίων και προχωρημένων, μαθητών Δημοτικού , Γυμνασίου , Λυκείου και  τμήματα  Φοιτητών
( ειδικές τιμές ). Την περίοδο των αποκριών μαθήματα σε παλιούς γνωστούς μοντέρνους χορούς και φυσικά Ταγκό ,Βάλς ,Φοξ αγκλέ και καδρίλιες ( Μόνο για τα μέλη των χορευτικών ομάδων).
Για πληροφορίες και εγγραφές  καθημερινά στα τηλέφωνα:
Νίκος Σολάρης : 6976233841
Μαρία Φραγκογιάννη : 6976033385
                                             ή
Από 12  Σεπτεμβρίου καθημερινά  από 11.00 – 13.00 στα γραφεία του CYCLADES24 ( Πλατεία Μιαούλη, άνωθεν ΤΑΚ ΤΑΚΑ).

Η παραδοσιακή φορεσιά δεν κάνει τον Χορό,  απλώς τον στολίζει και δείχνει το τον τόπο καταγωγής του χορού.
Στον χορό μας ενδιαφέρει η αυθεντικότητα των βημάτων , το Ύφος , η Ιστορία του χορού.
Ο χορός δεν είναι Θέαμα , είναι μια ιστορία που κρύβει από πίσω του , χαρές , Λύπες , ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα.
Ο χορός δεν είναι μια απλή διδασκαλία γιατί έτσι τον είδα κάπου.
Ο χορός χρειάζεται την ιστορία του , το ύφος του , το σωστό στήσιμο του σώματος , το σωστό πάτημα των ποδιών ανάλογα την περιοχή καταγωγής του, το σωστό πιάσιμο των χεριών , την σωστή κίνηση των χεριών , το ανάλογο βλέμα .Όλα αυτά τα μαθαίνεις μόνο από επιτόπια έρευνα  ή  από παρακολούθηση σεμιναρίων από καταξιωμένους δασκάλους. Ο χορός δεν μαθαίνετε από την τηλεόραση ή το YouTube.

    Σας Περιμένουμε στην Παρ.Ε.Α της Παράδοσης.


Νίκος Σολάρης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :