Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε η «Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου». Το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας είναι ένα από τα κορυφαία θεσμικά ζητήματα που αφορούν το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως, θα ήταν προς όφελος της λειτουργίας του οργάνου να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την ψήφισή του.
Κατά την αρχική εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι αντιρρήσεις μας ανάγκασαν τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να συστήσει μία........ επιτροπή επεξεργασίας του θέματος προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και οι απόψεις της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, η εμμονή της δημοτικής πλειοψηφίας να προσπαθεί να περάσει τα θέματα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις της αντιπολίτευσης, ακόμη και στις περιπτώσεις που κάνει καταφανώς λάθος, την οδήγησε σε ένα νέο θεσμικό ολίσθημα.


Ο Εισηγητής του Θέματος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης δεν έλαβε υπόψη του το άρθρο 65 παράγραφος 4 του Καλλικράτη (νόμος 3852/2010) που ορίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «Καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του τον κανονισμό λειτουργίας του». Επομένως για την έγκριση του εν λόγω θέματος απαιτούνται 14 ψήφοι δημοτικών συμβούλων, του 27μελούς Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν μόνο οι 12 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας. Επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε ουσιαστικά την εισήγηση.


Τι κι αν ο Επικεφαλής της Παράταξής μας Νίκος Μαράκης ζήτησε την επίτευξη ευρύτατης συμφωνίας για το θεσμικό αυτό ζήτημα, τι κι αν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Βλησίδης κατέθεσε εγγράφως τις απόψεις της Παράταξής μας (εσωκλείονται), ο Εισηγητής του Θέματος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης ανακοίνωσε στο Σώμα ότι «…τώρα το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει Κανονισμό Λειτουργίας».


Οι θεσμικές αβλεψίες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δίδουν μία τρίτη ευκαιρία εισαγωγής του θέματος προς ψήφιση. Ελπίζουμε αυτή την φορά να επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δημοτική Κίνηση:

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής

Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

1 bourdelo eisaste oloi mazi

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε? όταν χτυπούσε ο Νικόλας τη χερούκλα στο τραπέζι δεν ήξερε τον κανονισμό? Τώρα που ανέλαβαν οι ανάξιοι το δήμο τον βρήκε τον κανονισμό?

Ανώνυμος είπε...

Νικολας και αρχιδια καλαβρεζικα...

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΗΤΑΝΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ!
ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Να κρατάμε ζωντανή τη θύμιση για να μην ξεχνάμε τις λαμογιές... μπας και τις θυμηθεί κανείς και ασχοληθεί ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

den anastenetai aytos oute me to isou xristo na ton stirizei