Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

Συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων των νησιών από τον Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς των νησιών, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή σημαντικών έργων και την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αφορούν νησιά των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα:
1. Ανταποκρινόμενος στην βούληση των φορέων και των πολιτών της Σαντορίνης για την άμεση λειτουργία του νεότευκτου Νοσοκομείου του νησιού, προκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, της........ Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας, της Επιτροπής Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας που έχουν συγκροτήσει πολίτες του νησιού και των Βουλευτών των Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28/12/2011 στα γραφεία της ΑΕΜΥ, θα υπάρξει ενημέρωση και δέσμευση για το καθεστώς αλλά και για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Η σύγχρονη αυτή μονάδα υγείας, διαθέτοντας υψηλών προδιαγραφών κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, καλείται να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, που προέρχεται τόσο από την Σαντορίνη όσο και από τα γύρω νησιά. Η λειτουργική της αυτονομία και η έγκαιρη στελέχωση της, λαμβανομένης βέβαια υπόψη και της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, αποτελούν προτεραιότητα για τους κατοίκους των εξυπηρετούμενων νησιών.

2. Με στόχο την επίσπευση της έναρξης και της ταχείας υλοποίησης σημαντικών έργων των νησιών, ο Βουλευτής επικοινώνησε διαδοχικά:

α) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, υπεύθυνο για τα δημόσια έργα κύριο Γιάννη Οικονομίδη, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα στα λιμάνια Κουφονησίων, Αιγιάλης–Αμοργού και Δονούσας.

β) με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Βαγγέλη Διβάρη, για την πορεία του έργου του Φράγματος Τσικαλαριού–Ποταμιάς Νάξου. Ως γνωστό το έργο κατασκευής του φράγματος έχει δημοπρατηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ελέγχουν την εγκυρότητα των εγγυητικών επιστολών των υποψηφίων αναδόχων. Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες(Δασική και Κτηματική) ολοκληρώνουν τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει η απόφαση για την έναρξη των απαλλοτριώσεων. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου του 2012 θα έχει γίνει η ανάθεση του έργου και η εγκατάσταση του αναδόχου.

3. Τέλος, μαζί με τον Δήμαρχο Τήνου κύριο Παναγιώτη Κροντηρά, συναντήθηκαν με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κύριο Ανδρέα Ανδρεαδάκη, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να «κλείσει» το θέμα της ένταξης του έργου των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης της Τήνου και των γύρω οικισμών και χωριών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Η συνάντηση είχε θετικό αποτέλεσμα και επίκειται η ανακοίνωση της ένταξης του έργου και η έγκριση δημοπράτησής του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ουυυυστ.....mouνι...

Ανώνυμος είπε...

Μην κουράζεσαι κυρ Τάκη... τελείωσε το έργο για σένα. Τους τίτλους τέλους βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΚΑΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ, ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ? ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΝΑΤΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑΑΑΑ ΚΑΝΕΤΕ.