Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

«Πλοήγηση στον Κόσμο» στα σχολεία της Σίφνου, από την COSMOTE

Τη Σίφνο θα επισκεφθεί το πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, «Πλοήγηση στον Κόσμο». Μέσω του προγράμματος και σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, έξι σχολικά συγκροτήματα του νησιού και περισσότεροι από 350 μαθητές θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera) και... προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 από τη Λέσβο και έχοντας ήδη περάσει από τα νησιά Λήμνο, Ικαρία, Σάμο, Φούρνους, Ανάφη, Κύθνο, Κίμωλο, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Σίκινο, Φολέγανδρο, Τζια και Κρήτη έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 35 σχολεία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1000 μαθητές να περάσουν στη νέα «ψηφιακή εποχή». Στόχος του προγράμματος είναι να εξαπλωθεί σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας.


Ειδικότερα, στη Σίφνο θα διατεθεί τεχνολογικός εξοπλισμός στα εξής σχολεία:

* 1 Δημοτικό με τρεις κτιριακές εγκαταστάσεις (3 πλήρη σετ εξοπλισμού)
* 1 Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις (2 πλήρη σετ εξοπλισμού)
* 1 Επαγγελματικό Λύκειο



Η παρουσίαση του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο» θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη, 14/6/11, και ώρα 19.30 στο Γυμνάσιο Τ.Λ., στην Απολλωνία Σίφνου, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών. Θα ακολουθήσει δεξίωση, ενώ οι παραβρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.






Πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου / Υποδιεύθυνση Σχέσεων με ΜΜΕ & Εξωτερικής Επικοινωνίας

Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, ERM & BCM

τηλ. 210 – 6177 566

φαξ: 210 – 6177 771

e-mail: MediaRelations@cosmote.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :