Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Η “μαύρη τρύπα” των εσόδων του Προϋπολογισμού διευρύνεται συνεχώς

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με τα οριστικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η παρουσίαση των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του μηνός Μαΐου, επιφέρει το 5ο στη σειρά συνεχόμενο “ηχηρό ράπισμα” στην αδιέξοδη και αναποτελεσματική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Μήνα με το μήνα τα έσοδα καταρρέουν.
Η “μαύρη τρύπα” των εσόδων του Προϋπολογισμού διευρύνεται συνεχώς, “απορροφώντας” όλες τις θυσίες και τους κόπους του...... ελληνικού λαού.

Το άνοιγμα της ψαλίδας έφθασε στα 3,56 δις €, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις της Ν.Δ. για αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα, με τα οριστικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών:

* Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου Ιανουαρίου – Μαΐου 2011, αποκλίνουν σταθερά από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο κατά 2,16 δις € ή 11,8%!
* Tα καθαρά έσοδα του πενταμήνου 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010 παρουσιάζουν υστέρηση κατά 7,1 % ή 1,4 δις. €, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!
* Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 528 εκατ. €
* Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,1% ή 874 εκατ. €



Μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται ότι μαζί με την κατάρρευση των εσόδων, σβήνει και κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων οικονομικών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Sobarotatos kai alithinos kyrios