Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Τετραήμερη επίσκεψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων στην Άνδρο

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων (Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άνδρο από 28/6/2011 έως και 1/7/2011. Σκοπός της επίσκεψης είναι η πρόληψη, ανίχνευση, αξιολόγηση και συμβουλευτική από ειδικούς (Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλεύτρια) σε άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας. Τα ΑμεΑ περιλαμβάνουν άτομα:
* Τυφλά & με προβλήματα όρασης (ΑμΠΟ)
* Κωφά & βαρήκοα
* Με κινητικές διαταραχές προερχόμενες από......... νευρολογικές, νευρομυϊκές παθήσεις (π.χ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Πάρκινσον, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Μυϊκή Ατροφία)
* Παιδιά με Κινητική Καθυστέρηση
* Με νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο DOWN κλπ
* Με ψυχικές νόσους
* Επιληπτικά με λειτουργικές δυσκολίες.
* Σακχαρώδη διαβήτη

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πρόληψη της τυφλότητας» θα πραγματοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας κ. Μαρία Βαρθαλίτου, αξιολόγηση της οπτικής οξύτητας των παιδιών που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Άνδρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν την Τετάρτη 29/6/2011 και την Πέμπτη 30/6/11 στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, καθώς και την Παρασκευή 1/7/11 στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, από τις 9:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. έχοντας μαζί τον ιατρικό τους φάκελο (ιατρικό σημείωμα, ιατρικό ιστορικό ή εξιτήριο από νοσοκομείο, φαρμακευτική αγωγή, ιατρικές εξετάσεις, βιβλιάριο υγείας, βιβλιάριο υγείας παιδιού – μπλε βιβλιάριο).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

Παρασκευή Κουφοπούλου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :