Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

Κατάθεση αναφοράς Γ. Βρούτση για το Ειρηνοδικείο Μυκόνου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά σχετικά με το θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Μυκόνου, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατατέθηκε αναφορά, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μυκόνου.
Δυστυχώς, οι φήμες περί καταργήσεως των ειρηνοδικείων που έχουν έδρα σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων, όπως και στη Μύκονο, εντείνονται.
Αποτέλεσμα είναι, το ζήτημα αυτό να αυξάνει τις.......... ανησυχίες και τις αντιδράσεις κατοίκων και αυτοδιοικητικών αρχών στις τοπικές κοινωνίες (το θέμα αναδείχθηκε και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά). Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος και δεν υπάρχει επίσημη διάψευση.

Το Ειρηνοδικείο Μυκόνου, όπως και όλα εκείνα που εδρεύουν σε άλλα νησιά του νομού μας, έχουν διαχρονική προσφορά τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας του νησιού και η διατήρησή τους καθίσταται επιβεβλημένη.

Η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις, να πάρει άμεσα θέση και να σταματήσει τη διασπορά φημών – διαμέσου διαρροών - που αναστατώνουν τη ζωή των νησιωτών.

Και κάτι ακόμη, ας σεβαστούν λίγο και το άρθρο 101 του Συντάγματος, έστω και αν δεν το ψήφισαν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :